Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΕΙΟ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

 


Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην περίπτωση αυτή, δεν κάνει απλώς το συνηθισμένο, δηλαδή να διαφημίζεται ως ο σωτήρας του δήμου που διορθώνει όλα τα στραβά που βρήκε από τους προηγούμενους. Κάνει κάτι πολύ χειρότερο, κρύβει την αλήθεια για να μην μάθουν οι πολίτες "τα έργα και τις ημέρες του".

Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.

Μέχρι το 2014 το κτίσμα του Μαρίνειου είχε πράγματι προβλήματα και αξιοποιούνταν στοιχειωδώς, γίνονταν προγράμματα αθλητισμού του δήμου, γυμναστική για γυναίκες και χρησιμοποιούνταν ως η έδρα του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου και για εκδηλώσεις του.

Όταν ανέλαβε ο Γιάννης Κωνσταντάτος το έκλεισε και το άφησε για πολλά χρόνια - μέχρι το 2022 που μπήκε μέσα η μισθώτρια εταιρεία - να ρημάξει κυριολεκτικά.

Και τι κάνει τώρα;

Καμαρώνει που εκμίσθωσε το χώρο για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού αναψυκτήριου, λες και αυτό είναι που χρειάζεται η γειτονιά.

Δίπλα στο τεράστιο τουριστικό συγκρότημα του καζίνο, για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος "έβαλε γερή πλάτη" ενω άλλα έλεγε πριν. Που εκτός των γενικότερων συνεπειών που θα έχει, θα αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο τη γειτονιά του Κάτω Ελληνικού.

Έχει επίσης μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι η μισθώτρια εταιρεία και με τι όρους της παραχωρήθηκε το Μαρίνειο.

Παραθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία, που είναι δημόσια και αφήνουμε τους/ις αναγνώστες/τριες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

- Υπήρξε χορηγός του δήμου μας σε "πακέτα αγάπης" για οικογένειες που είχαν ανάγκη, εν όψει των Χριστουγέννων του 2020 & 2022. Δεν γνωρίζουμε το ύψος των χορηγιών.

- Πήρε μέρος στην τελική φάση της διαδικασίας για την εκμίσθωση του Μαρίνειου τον Γενάρη-Απρίλη 2021, την οποία και κέρδισε με μηνιαίο μίσθωμα 650 ευρώ.

Στην προκήρυξη του δήμου αναφέρονταν ως ελάχιστη υποχρέωση της μισθώτριας εταιρείας ή δαπάνη 125.000 ευρώ για την ανακαίνιση του μισθίου.

Από επιστολή της εταιρείας μαθαίνουμε ότι η ίδια στην προσφορά που έδωσε υπολόγιζε το κόστος αυτό στις 338.600 ευρώ, αλλά ότι μέχρι τον Γενάρη που μας πέρασε είχε δαπανήσει ήδη 785.000 ευρώ που ίσως φτάσουν στο τέλος το 1.000.000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι αυτά αφορούν σε ένα αναψυκτήριο συνολικά 153 τμ σε δύο ορόφους.

- Είναι αξιοσημείωτο ότι τον Δεκέμβρη του 2022 δώρισε στο δήμο μια μελέτη σχετικά με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχέδιού του, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Ποτέ δεν διευκρινίστηκε από τη δημοτική αρχή πόσο κόστισε η μελέτη αυτή και με τίνος πρωτοβουλία έγινε αυτή η δωρεά.

Το σημαντικό είναι ότι στη μελέτη αυτή γίνονται προτάσεις για την περιοχή του Κάτω Ελληνικού, όπου έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον η δωρήτρια εταιρεία.

Προτείνεται η περιοχή από αμιγής κατοικία που είναι σήμερα να αλλάξει σε γενικής κατοικίας καθώς επίσης να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης περίπου κατά 30%.

Προτάσεις που εμφανώς είναι δυσμενείς για τη γειτονιά και εμφανώς ευνοϊκές για επιχειρηματική δράση.

Προτάσεις που με θέρμη υποστήριξε ο δήμαρχος κατά τη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους κατοίκους του Κάτω Ελληνικού που είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν.

- Όμως επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία, φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στο Κάτω Ελληνικό.

Σε πλήθος δημοσιευμάτων η εκπρόσωπος της μισθώτριας εταιρείας του Μαρίνειου, φαίνεται να συμμετέχει στο ΔΣ εταιρειών συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστή, είτε εμφανίζεται ως εκπρόσωπός του.

Επίσης πρόσφατα φαίνεται να συμμετέχει μαζί με τον εν λόγω εφοπλιστή σε επιχειρηματικά σχήματα για την εκμετάλλευση ακίνητου - φιλέτου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βουλιαγμένη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.