Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
  • Συγκροτήθηκε την Παρασκευή 4/3/2011 Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού 
  • Συμμετέχουν Δημοτικά Σχήματα, Κοινωνικοί Φορείς, Πολίτες.
  • Είναι ανοικτή σε νέες συμμετοχές.
  • Ετοιμάζεται το blog της Επιτροπής με τις σχετικές ανακοινώσεις και δράσεις.
  •  
     
    μεταφορά οικονομικών βαρών στους ΟΤΑ 
    Το παράδειγμα της Πολεοδομίας Αργυρούπολης

      “…Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων….” (άρθρο 102 του Συντάγματος)

      Με τον Νόμο «Καλλικράτη» μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ οι πολεοδομίες. Έτσι π.χ. η πολεοδομία Αργυρούπολης που καλύπτει τους Δήμους Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Αγ. Δημητρίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης μεταφέρθηκε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

      Η μισθοδοσία των εργαζόμενων στην πολεοδομία για το 1ο 3μηνο του 2011 έχει αποδοθεί στο δήμο. Δεν έχουν αποδοθεί όμως τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες (πετρέλαιο, γραφική ύλη, καθαρισμός γραφείων, κίνηση αυτοκινήτων κλπ). Εκτιμάται ότι η λειτουργία της πολεοδομίας – χωρίς τους μισθούς και τα ενοίκια των γραφείων – κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

      Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η μεταφορά, στις πλάτες των δημοτών του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, των δαπανών λειτουργίας της πολεοδομίας που καλύπτει ένα ευρύτατο χώρο ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τα ενοίκια των γραφείων της πολεοδομίας και τους μισθούς των υπαλλήλων της μετά το 1ο 3μηνο του έτους.

      Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

      Καλούς αγώνες να έχουμε!

        Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

      Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

      Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.