Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ



Οι πρώτες 1.250 ελιές ριζώνουν από χθες Κυριακή 4 Μάρτη στον ελαιώνα που δημιουργήθηκε με την πρώτη φύτευση μέσα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Περισσότεροι από 3.000 πολίτες και δεκάδες φορείς που συμμετείχαν στη φύτευση έβαλαν το όνομα τους ή το όνομα του συλλόγου, του σχολείου, της οικογένειας, της γειτονιάς τους σε κάποια από αυτές τις ελιές για να στείλουν έμπρακτα το μήνυμα:«Το Ελληνικό δεν πωλείται. Θα το κάνουμε Μητροπολιτικό Πάρκο». [ΒΙΝΤΕΟ]
Η δενδροφύτευση, που οργάνωσε o Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενεργειών αντίστασης στο ξεπούλημα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά και υπέρ της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου.
Οι πολίτες της Αττικής για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσαν έμπρακτα την υποστήριξη τους στην πρόταση των όμορων δήμων (που τεκμηρίωσε το ΕΜΠ) για ένα μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου, βιώσιμο και περιβαλλοντικά χρήσιμο, φτηνό, με επανάχρηση των εκατοντάδων κτιρίων του πρώην αεροδρομίου, για πολιτισμό, αναψυχή, αθλητισμό. Επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεση τους να εμποδίσουν την εκποίηση του Ελληνικού, όπως κάνουν εδώ και 14 χρόνια με τους αγώνες τους και τα κινήματα τους.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.