Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στο ξεπούλημα»


Την κατηγορηματική του αντίθεση στο νομοσχέδιο για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, επανέλαβε την Τετάρτη 21 Μαρτίου με δήλωση του στο in.gr ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, προσθέτοντας ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται οδηγούν στο «άμεσο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου και του Αγίου Κοσμά, με συνοπτικές διαδικασίες».
Όπως σημείωσε ο κ. Κορτζίδης, «επιμένουμε στην τεκμηριωμένη, με τις έγκυρες μελέτες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου, πρόταση μας για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, που είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του Λεκανοπεδίου».
Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης υπογράμμισε ότι «θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία από την λεηλασία των κερδοσκόπων που θα έχει τεράστιο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος σε βάρος της ζωής μας, της υγείας μας και των μελλοντικών γενιών».
Ο κ. Κορτζίδης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς έχει ζητηθεί να φύγουν από το χώρο έως τον Ιούνιο.
«Η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα και με συνοπτικές διαδικασίες η εκποίηση του αεροδρομίου και της παραλίας έχει αποφασίσει την έξωση, μέχρι τον Ιούνιο, όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο όπως ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, Υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ κ.λπ.».
«Ο δήμος μας, φορείς, εργαζόμενοι, αθλητές και πολίτες αρνούμαστε να φύγουμε από τις εγκαταστάσεις μας εντός του πρώην αεροδρομίου» είπε και υπογράμμισε ότι «δεν προτιθέμεθα να εγκαταλείψουμε ούτε μια σπιθαμή από τους χώρους που ήδη χρησιμοποιούμε».  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.