Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Δήμοι στο “απόσπασμα” (Βίντεο)


Χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη και με το Υπουργείο Εσωτερικών να μεταθέτει το πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, έληξε η συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Υπουργό κ. Γιαννίτση την Τρίτη 27 Μαρτίου. Οι Δήμοι της Αττικής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση.
Και ενώ ο Υπουργός εξηγούσε στην αντιπροσωπεία των Δημάρχων πως δεν υπάρχουν λεφτά, τα ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο του Υπουργείου δεν έχασαν την ευκαιρία και απώθησαν βίαια αιρετούς και εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την άρνηση του Υπουργείου να επιτρέψει σε όλους τους Δημάρχους (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης) να παραστούν στη συνάντηση.

Η αντιπροσωπεία των Δημάρχων ζήτησε την επίλυση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης με τα σημαντικότερα εξ' αυτών να είναι τα εξής:
"Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.
Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.
Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.
Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης".
Ο Υπουργός κ. Γιαννίτσης, υποστήριξε πως: «οι οικονομικές δυνατότητες της κυβέρνησης είναι δεδομένες και πεπερασμένες. Για κάθε αύξηση πόρων σε οποιονδήποτε τομέα της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να αφαιρεθούν από κάπου αλλού» ενώ όσον αφορά στο 15% μειωμένους ΚΑΠ, τόνισε στους εκπροσώπους της ΠΕΔΑ ότι και τον επόμενο μήνα θα είναι μειωμένοι κατά το ίδιο ποσοστό, «και θα δούμε μετά τι θα γίνει».
Οι Δήμαρχοι της Αττικής θα συζητήσουν τις εξελίξεις αυτές σε νέα Συνέλευση τους, την Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.