Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση Τσίπρα-Κορτζίδη για το αεροδρόμιο Ελληνικού (BINTEO)


Την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος επέλεξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, να επισκεφτεί το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και να έχει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Χ. Κορτζίδη. Να ακυρώσει τους περιβαλοντοκτόνους νόμους και ιδιαίτερα τον 4062 του 2012 του μνημονίου που αφορά την "αξιοποίηση" του πρώην αεροδρομίου εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης τόνισε: “Το βασικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε, πέρα από άλλα ζητήματα είναι σε σχέση με το χώρο εδώ του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, που είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο την περιοχή μας αλλά και γενικότερα όλους τους πολίτες της Αθήνας.
Πρέπει βέβαια να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  ανέκαθεν στήριζε και βοηθούσε, και σε κεντρικό επίπεδο και σε πολιτικό επίπεδο, όλε τις προσπάθειες, τις θέσεις μας, τις κινητοποιήσεις που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για το χώρο αυτό.
Αντίθετα, απέναντί μας είχαμε πάντοτε και έχουμε ακόμα την τρόικα, τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, τα κόμματα  που κυβέρνησαν τη χώρα μας μέχρι σήμερα, που στην κυριολεξία έχουν βγάλει στο σφυρί για ξεπούλημα όχι μόνο αυτή τη σημαντική δημόσια περιουσία που είναι το αεροδρόμιο και η παραλία του Ελληνικού,  αλλά γενικότερα τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο πλούτο.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα από καλύτερη θέση να μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γιατί όχι, να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να παραμείνει δημόσια περιουσία, να είναι ανοιχτή η προοπτική του για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, κυρίως πρασίνου, με πολιτιστικές, αθλητικέ ς και άλλες κοινωφελείς χρήσεις στο χώρο αυτό και γενικότερα στο θέμα της δημόσιας περιουσίας, η οποία πρέπει να ανήκει και να τη διαφεντεύει ο ελληνικός λαός".
Ο Α. Τσίπρας επεσήμανε με τη σειρά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τους περιβαλοντοκτόνους νόμους και ιδιαίτερα τον 4062 του 2012 του μνημονίου που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου. «Ββρισκόμαστε σ’ έναν δήμο όπου οι πολίτες του αλλά και η αυτοδιοίκηση έχουν δώσει σημαντικούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής από μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα, σ’ έναν δήμο όπου οι δημότες του έχουν αγωνιστεί προκειμένου η μεγάλη αυτή τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου και ανάπτυξης, ένας σημαντικός τόπος ανάδειξης της ποιότητας ζωής για όλο το Λεκανοπέδιο και να μην παραχωρηθεί στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, προκειμένου να τσιμεντοποιήσουν και το χώρο του αεροδρομίου, αλλά και την παράλια περιοχή, τον αιγιαλό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις που για πολλές δεκαετίες αποτελούν πόλο έλξης νέων ανθρώπων απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και ίσως έναν από τους λίγους χώρους μαζικής άθλησης που έχουν απομείνει» υποστήριξε.
Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε τα 2,5 τελευταία χρόνια, χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας τα όσα συνέβησαν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, το οποίο χαρακτήρισε «φιλέτο», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς με σαφή οικολογική διάσταση που θα έχει όμως σύμμαχο την ίδια την κοινωνία θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, που είναι η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα που όλο αυτό το διάστημα λυμαίνονταν.
Κλείνοντας την παρέμβασή του τόνισε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα στηριχτεί στις μελέτες που ήδη έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου.
Μετά τις δύο παρεμβάσεις πήραν το λόγο και άλλοι όπως το μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», και δημοτική σύμβουλος του δήμου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Ε. Πορτάλιου, επιμένοντας στην κινητοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση του χώρου από τα μεγάλα συμφέροντα. 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.