Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άμεση η απάντηση του Δήμου σε αναληθές δημοσίευμα


Σχετικά με την ανάρτησή σας την Κυριακής 1 Ιουλίου στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα σας enikos.gr με τίτλο «Εικόνες ντροπή στην παραλία του Αγίου Κοσμά» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος είναι από παράνομες εγκαταστάσεις ιδιωτών οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν και την πλαζ που όπως είναι γνωστό άνοιξε το καλοκαίρι του 2007 μετά από πολυήμερο αγώνα της δημοτικής αρχής Ελληνικού και πολιτών από όλη την Αττική.
Οι εν λόγω εγκαταστάσεις δεν αποτελούν την είσοδο της πλαζ που είναι πλέον ελεύθερη και βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση με ευθύνη αποκλειστικά των ιδιωτών που τις διαχειρίζονται και των κρατικών υπηρεσιών που παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.
Τελευταία παρέμβασή μας έγινε με το ακόλουθο έγγραφό μας στις 28 Ιουνίου:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αργυρούπολη 28/6/2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. πρωτ.: 22775
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52
 Προς: -Την Διοικούσα Επιτροπή ΕΑΚΝ
- Την Περιφέρεια Αττικής
Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας &
Κοινωνικής Μέριμνας
Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου &
Περιβαλλοντικής Υγιεινής
Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου
Τομέα Αθηνών
Τμήμα Υγειονομικού &
Περιβαλλοντικού Ελέγχου
- Τον Λιμενικό Σταθμό Γλυφάδας

Ο Δήμος μας διαχειρίζεται την παραλία του Αγ. Κοσμά, την οποία επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών σε καθημερινή βάση (παιδικά camp, ΚΑΠΗ κ.λ.π.).
Μέσα στα όρια της παραλίας υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παράνομα κτίσματα τα οποία γίνονται εστίες μόλυνσης και εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους λουόμενους.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ
Τέλος, ο Δήμος λειτουργεί την πλαζ με ελεύθερη είσοδο για όλους και παροχές που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ελεύθερη παραλία. Τη διατηρεί πεντακάθαρη όπως βεβαιώνουν έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής. Και όλα αυτά χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία που όχι μόνο αρνείται την παραχώρηση της παραλίας στον Δήμο αλλά σχεδιάζει το ξεπούλημά της.
Η απάντηση του Δήμου αναρτήθηκε και στο enikos.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.