Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιβεβαίωση από την ΚΕΔΕ για την τραγική κατάσταση στην Τ.Α.


Όπως έχειεπισημάνει εδώ και δέκα μέρες ο ΔήμοςΕλληνικού-Αργυρούπολης η οικονομική κατάσταση στους Δήμους όλης της χώρας είναι τραγική. Η επιβεβαίωση έρχεται και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας που μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνάντηση που είχαν διαπίστωσαν πως οι δήμοι της χώρας έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή οδηγεί στην κατάρρευσή τους!
Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος από Σεπτέμβρη δήμοι να κηρύξουν ακόμη και στάση πληρωμών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ακούνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιουλίου, όπου και θα εξεταστεί η αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα.
Και τα δύο μέρη δήλωσαν ότι είναι ''σε επιφυλακή'' ενόψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.
Η ΠΟΕ –ΟΤΑ, ζήτησε την αρωγή και παρέμβαση της ΚΕΔΕ, για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, κυρίως στο θέμα της απόδοσης του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος καθώς της ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Ασκούνη: ''Οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς”. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.