Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμική κινητοποίηση αιρετών-εργαζομένων στο ΥΠ.ΕΣ. (+VIDEO)


Μια εκ των πολυπληθέστερων αποστολών, είχε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από τους Δήμους όλης της Αττικής, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Εργαζόμενοι, κάτοικοι και αιρετοί, διεκδίκησαν με παλμό και πάθος τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους. Πούλμαν του Δήμου, ξεκίνησαν από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η μαζική αυτή διαδήλωση που εκτιμάτε πως ήταν μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε και στιγμές έντασης. Η Αστυνομία εμπόδισε την κίνηση απορριμματοφόρων οχημάτων που συμμετείχαν στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τη συγκέντρωση και προσήγαγε τους οδηγούς τους.
Ως απάντηση, μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε στην Διεύθυνση Τροχαίας για την απελευθέρωση των οδηγών απορριμματοφόρων, πράγμα που επετεύχθη με την παρέμβαση των Δημάρχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη μεγάλη
συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει ως εξής:
«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες της Αττικής.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο τους και στη διάλυση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους κατοίκους.
Καταγγέλλουμε την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012 τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δις, που είναι και το ελάχιστο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δήμων.
Διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  που απειλεί να αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Σταθμών βάζοντας τις οικογένειες τους σε περιπέτειες.
Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ξεκάθαρο: Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αναγκαστικό κλείσιμο των υπηρεσιών που προσφέρει θα το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι πολίτες, που θα στερηθούν λειτουργίες απόλυτα απαραίτητες για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αυτό δεν επιτρέπεται και δεν πρόκειται να το δεχθούμε.
Ζητάμε:
Την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Την αποκατάσταση των ΚΑΠ στα προβλεπόμενα από τον Προϋπολογισμό επίπεδα, σύμφωνα με τις συνεχείς δεσμεύσεις κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων.
Τη διασφάλιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών με αποδοχή όλων των παιδιών που υπέβαλαν αίτηση φιλοξενίας, τη διασφάλιση της χρηματοδότησης όλων των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων.
Όχι νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στους Δήμους. Ρύθμιση των δανείων τους.
Καμιά απόλυση ή εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.
Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Άμεση αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση.
Μεταβίβαση των αντίστοιχων πόρων για  κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στους Δήμους.
Επίλυση των θεσμικών προβλημάτων που υπονομεύουν το κύρος και τη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
Οι συγκεντρωμένοι εξουσιοδοτούμε την αυριανή  Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, συνεκτιμώντας και τα αποτελέσματα των επαφών με την πολιτική ηγεσία, να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για τη συνέχεια και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγώνων μας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.