Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλείνουν οι Δήμοι όλης της χώρας


Νέο «λουκέτο» των Δήμων, αυτή τη φορά όλης της χώρας, αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου οι Δήμοι κλείνουν διαμαρτυρόμενοι για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τις 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα νέα μέτρα δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους Δήμους, με την Τρόικα «εσωτερικού» και την Τρόικα «εξωτερικού» να σχεδιάζουν και νέες περικοπές ύψους 735 εκ. ευρώ στους ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα προβλέπεται στα νέα μέτρα:
- Συγχώνευση ή κατάργηση ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ
- Αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες
- Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας
- Ενιαία αρχή προμηθειών ανα Δήμο  
Τις ημέρες των κινητοποιήσεων η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα 2013-2014 καθώς και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.
Παράλληλα θα ζητήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και θα υποβάλλει αίτημα για κοινή συνεδρίαση με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:
  • την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,
  • την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ.Ευρώ.
  • Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.
Οι αιρετοί, ξεκινάνε εκστρατεία ενημέρωσης στους δημότες προκειμένου να τους πληροφορήσουν για την οικονομική κατάσταση των δήμων και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οικοινωνικοπρονοιακές δομές τους από τη μείωση των πόρων.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι εργαζόμενοι, θα συμμετέχουν μαζικά και στις νέες κινητοποιήσεις. Πούλμαν του Δήμου θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας στις 12 Σεπτεμβρίου από τα Σούρμενα (κεντρική πλατεία 9.30 π.μ.) και την Αργυρούπολη (Δημαρχείο 9.45)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.