Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμικά και μαζικά (+video)


Εργαζόμενοι και αιρετοί του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έκαναν αισθητή την παρουσία τους, στη μεγάλη κινητοποίηση στις 12 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης τέθηκε επικεφαλής της πορείας που πήγε από την πλατεία Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα στο Υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης).
Σύσσωμοι οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τους εργαζόμενους έφτιαξαν ένα μεγάλο μπλοκ, διεκδικώντας την χρηματοδότηση των Δήμων. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους Δήμους όλης της χώρας επιβεβαιώνουν τις απόψεις που διατυπώνει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης σε δήλωση του μερικές μέρες πριν στο localit.gr ( την ηλεκτρονική έκδοση του ιστορικού περιοδικού της ΚΕΔΚΕ «Επιθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης») όπου μεταξύ άλλων τονίζει και τα εξής:
“Oι άγριες περικοπές στους ΚΑΠ δεν αποτελούν απλά μέρος της καταλήστευσης του λαού προς όφελος των τοκογλύφων, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν το μέσο μετατροπής των δήμων σε όργανα εφαρμογής των μνημονίων. Δηλαδή χωρίς πόρους θα γίνουν προθυμότεροι να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες, να εγκαταλείψουν κάθε κοινωνική πολιτική, να επιβάλουν φόρους για κάθε αρμοδιότητα τους, να μεταφέρουν το βάρος ακόμα και της πιο στοιχειώδους λειτουργίας τους στον σκληρά δοκιμαζόμενο δημότη.
Οι περικοπές λοιπόν στις χρηματοδοτήσεις των δήμων είναι μέρος της καθολικής επίθεσης σε βάρος του λαού μας που εντείνεται μετά τις τελευταίες εκλογές με νέα μέτρα καταλήστευσης του, κατάργησης και άλλων εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, λεηλασίας του δημόσιου πλούτου κ.λ.π. Εμείς δεν είναι δυνατό και δεν πρέπει να συναινέσουμε σε αυτές τις πολιτικές.
Την ώρα που η ανεργία, η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις έχουμε χρέος να εναρμονιστούμε με τη δοκιμαζόμενη κοινωνία και να συμβάλουμε, όσο μας αναλογεί, στην οργάνωση, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη των δημοτών μας και του λαού μας.
Ο μόνος δρόμος για την αυτοδιοίκηση σήμερα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της για να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των δήμων συμφωνημένοι και παρακρατημένοι πόροι και να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων και καμιά νέα περικοπή στις αποδοχές τους”. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.