Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άκρως επιτυχημένη η 8η διανομή αγροτικών προϊόντων


Πρωτοφανής η επιτυχία της 8ης διανομής αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κίνημα Εθελοντών Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν ποιοτικά τρόφιμα σε πολύ προσιτές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς, ελληνικά 100& χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων.

Η γεωγραφική προέλευση των 18 προϊόντων ήταν η εξής: πατάτα εξαιρετικής ποιότητας από το ακριτικό Νευροκόπι, όσπρια από την κοιλάδα του Ενιπέα της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων, αλεύρι και ζυμαρικά από τις Ερυθρές Αττικής, φέτα και γραβιέρα από την ορεινή Αρκαδία, μέλι από τα καρπενησιώτικα βουνά, ρύζι από το ιστορικό Μεσολόγγι και λάδι από τη δυτική Μάνη που αποτελεί την πρώτη ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας μας μαζί με αρωματικά και θεραπευτικά βότανα από τις πλαγιές του μυθικού Ταΰγετου, του βουνού στο οποίο φύονται 110 είδη βοτάνων, μοναδικών σε όλη την Ευρώπη.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Από νωρίς το πρωί ουρές σχηματίζονταν μπροστά από κάθε διανομή, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση ακόνη και αυτών που δεν είχαν κατορθώσει να προμηθευτούν τα δελτία παραγγελίας. Άψογα λειτούργησε η γραμματεία της διοργάνωσης η οποία απαρτιζόταν εξ ολοκλήρου από εθελοντές.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι εκτός των παραγγελιών τις οποίες είχαν συλλέξει οι εθελοντές, οι παραγωγοί εξάντλησαν και τα πλεονάσματα των αγροτικών προϊόντων. Επίσης πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων όλων των ειδών για τις ανάγκες της Τράπεζας Τροφίμων του δήμου από την οποία εξυπηρετούνται εκατοντάδες οικογένειες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΕΙΟ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

  Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην περίπτωση αυτή, δεν κάνει απλώς το συνηθισμένο, δηλαδή να διαφημίζεται ως ο σωτήρας του δήμου που διορθώνει όλα τα στραβά που βρήκε από τους προηγούμενους. Κάνει κάτι πολύ χειρότερο, κρύβει την αλήθεια για να μην μάθουν οι πολίτες "τα έργα και τις ημέρες του". Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Μέχρι το 2014 το κτίσμα του Μαρίνειου είχε πράγματι προβλήματα και αξιοποιούνταν στοιχειωδώς, γίνονταν προγράμματα αθλητισμού του δήμου, γυμναστική για γυναίκες και χρησιμοποιούνταν ως η έδρα του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου και για εκδηλώσεις του. Όταν ανέλαβε ο Γιάννης Κωνσταντάτος το έκλεισε και το άφησε για πολλά χρόνια - μέχρι το 2022 που μπήκε μέσα η μισθώτρια εταιρεία - να ρημάξει κυριολεκτικά. Και τι κάνει τώρα; Καμαρώνει που εκμίσθωσε το χώρο για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού αναψυκτήριου, λες και αυτό είναι που χρειάζεται η γειτονιά. Δίπλα στο τεράστιο τουριστικό συγκρότημα του καζίνο, για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος "έβαλε γερή...

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

  Με γραπτές δηλώσεις τους  η δικηγόρος Στέλλα Κρεπούρη  ο πανεπιστημιακός  Μιχάλης Λυμπεράτος,   η δασκάλα  Αθανασία (Νάση)Πετριτσοπούλου και ο ελεύθερος επαγγελματίας  Γιάννης Σάλτας  (Cooper)     εκφράζουν    τη στήριξή τους    στη  Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.    Οι δηλώσες: