Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κολυμβητήριο του δήμου λειτουργεί όταν τα περισσότερα είναι κλειστά


Γράφει ο Βασίλης Βάσσιος (δημοτικός σύμβουλος-υπεύθυνος τομέα αθλητισμού)

Τεράστιες δυσκολίες από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τα χρέη του δήμου & τις περικοπές της κυβέρνησης.

Με συνοπτικές διαδικασίες και επιδεικνύοντας πολιτική πυγμής η εταιρεία φυσικού αερίου η οποία ανήκει κατά 49% στη Shell διέκοψε για μία βδομάδα την παροχή φυσικού αερίου την ημέρα έναρξης της νέας σεζόν.
Είχε προηγηθεί προσπάθεια του δήμου να δοθεί από την εταιρεία κάποια παράταση μέχρι να μπορέσει ο δήμος να καταβάλει μέρος του ποσού δεδομένου ότι ο οικονομικός προγραμματισμός του είχε ανατραπεί από τη μείωση κατά 30% στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων στην οποία προχώρησε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση τον Ιούλιο.




Να σημειωθεί ότι το κόστος του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2009 κατά 117%(!), αφού η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ακολουθεί την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2009 η δαπάνη ανερχόταν στα 92 χιλιάδες €, το 2011 στα 181 χιλιάδες και μέχρι το Αύγουστο του 2012 είχε ήδη φτάσει τα 117 χιλιάδες €.
Δεν δικαιούνται επομένως να κουνούν επικριτικά το δάχτυλο όλοι όσοι διοίκησαν το δήμο, δημιούργησαν και παρέδωσαν χρέη. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το χρέος του αθλητικού οργανισμού μόνο για καύσιμα και φυσικό αέριο ανερχόταν περίπου στις 600 χιλιάδες €.
Κυρίως όμως δεν δικαιούνται να κουκουλώνουν την πραγματική φύση των οικονομικών προβλημάτων της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας.
Παρά την μεγάλη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου και το βάρος των προηγούμενων χρεών, η διοίκηση του δήμου μπόρεσε να κρατήσει το κολυμβητήριο ανοιχτό, όταν το ίδιο διάστημα έκλεισαν λόγω οικονομικής δυσκολίας τα κολυμβητήρια στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στο Χαϊδάρι, στο Περιστέρι, στον Άγιο Κοσμά και αλλού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΕΙΟ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

  Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην περίπτωση αυτή, δεν κάνει απλώς το συνηθισμένο, δηλαδή να διαφημίζεται ως ο σωτήρας του δήμου που διορθώνει όλα τα στραβά που βρήκε από τους προηγούμενους. Κάνει κάτι πολύ χειρότερο, κρύβει την αλήθεια για να μην μάθουν οι πολίτες "τα έργα και τις ημέρες του". Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Μέχρι το 2014 το κτίσμα του Μαρίνειου είχε πράγματι προβλήματα και αξιοποιούνταν στοιχειωδώς, γίνονταν προγράμματα αθλητισμού του δήμου, γυμναστική για γυναίκες και χρησιμοποιούνταν ως η έδρα του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου και για εκδηλώσεις του. Όταν ανέλαβε ο Γιάννης Κωνσταντάτος το έκλεισε και το άφησε για πολλά χρόνια - μέχρι το 2022 που μπήκε μέσα η μισθώτρια εταιρεία - να ρημάξει κυριολεκτικά. Και τι κάνει τώρα; Καμαρώνει που εκμίσθωσε το χώρο για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού αναψυκτήριου, λες και αυτό είναι που χρειάζεται η γειτονιά. Δίπλα στο τεράστιο τουριστικό συγκρότημα του καζίνο, για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος "έβαλε γερή...

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

  Με γραπτές δηλώσεις τους  η δικηγόρος Στέλλα Κρεπούρη  ο πανεπιστημιακός  Μιχάλης Λυμπεράτος,   η δασκάλα  Αθανασία (Νάση)Πετριτσοπούλου και ο ελεύθερος επαγγελματίας  Γιάννης Σάλτας  (Cooper)     εκφράζουν    τη στήριξή τους    στη  Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.    Οι δηλώσες: