Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δηλώσεις του δημάρχου στη συνέντευξη Τύπου

Συμπληρώνονται σε λίγο τρία 24ωρα από το τραγικό θάνατο ενός μικρού αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του που ευτυχώς η υγεία της πάει καλά. Το γεγονός αυτό μας έχει συγκλονίσει όλους. Από το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε κοντά στην οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα προσπαθούμε στο μέτρο των δυνάμεων μας να τη στηρίξουμε στην αντιμετώπιση των ποιο άμεσων προβλημάτων κυρίως αυτών που σχετίζονται με την υγεία του μικρού κοριτσιού.

Με αυτό τον τρόπο θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και όχι κάνοντας δηλώσεις στα μμε.
Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός έχει ανοίξει ένα μεγάλο θέμα που δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και με το πως λειτουργούν και ελέγχονται γενικότερα αυτές οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, είναι να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.
Και να γίνει ότι είναι αναγκαίο για να μην χαθεί άλλη ζωή.
Συνήθως συμβαίνει αυτό στη χώρα μας.
Γίνεται ένα τραγικό γεγονός, ξεσπάει μια μεγάλη συζήτηση μερικές μέρες στα μμε και μετά το θέμα ξεχνιέται και η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Είναι ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε να μην επαναληφθεί αυτή η κακή συνήθεια.
Κατηγορούμαι με τον ποιο έντονο τρόπο ότι κρύβομαι από τα μμε και δεν βγαίνω να τοποθετηθώ για το πρόβλημα.
Επέλεξα αυτή τη στάση για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δύο 24 ωρα.
Το παιδί ακόμη δεν είχε ταφεί.
Χτες έγινε η εξώδιος ακολουθία και η ταφή στην οποία παραβρέθηκα.
Δεν θέλαμε πριν γίνει αυτό να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα μμε.
Ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μια στοιχειώδη έρευνα του προβλήματος.
Ήδη διεξάγεται έρευνα από διάφορες αρμόδιες αρχές και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παρακολουθούμε την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της.
Συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία και θα συμβάλουμε με ευθύνη και ειλικρίνεια όπως οφείλουμε.
Τι μπορούμε να πούμε σήμερα για τη συγκεκριμένη περίπτωση του λουνα-παρκ όπου συνέβηκε το τραγικό γεγονός και πως μπορούμε να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα που τίθεται για την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του και τον έλεγχο της λειτουργίας του στη συνέχεια.
Θέλω κατ’ αρχήν να πω ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.
Νόμοι, προεδρικά διατάγματα, αποφάσεις του ΣτΕ, οδηγίες.
Δεύτερο, ο Δήμος μας δεν είχε ανάλογη εμπειρία, δεν έχει εκδώσει μέχρι τώρα άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για τέτοια επιχείρηση.
Τρίτο, η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας.
Τέταρτο, θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία για 1 μέχρι 3 μήνες και όχι μια μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια.
Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.
Αυτό ήταν σωστό ή λάθος;
Θα απαντηθεί από την έρευνα που γίνεται από τις αρμόδιες αρχές και θέλουμε αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Αλλά δεν είναι μόνο το ερώτημα αν έπρεπε να εκδοθεί από το δήμο άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.
Υπάρχει και το ερώτημα ποιοι είναι αρμόδιοι και πως λειτούργησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση για να ελέγξουν την επιχείρηση για όσο διάστημα λειτουργούσε.
Νομίζω ότι και σε αυτό το ερώτημα πρέπει να περιμένουμε την απάντηση από την εξέλιξη της έρευνας που γίνεται.
Τίθεται εύλογα το ερώτημα.
Καλά όλα αυτά δήμαρχε, όμως εσύ ως δήμαρχος ή εσείς ως δημοτική αρχή γενικότερα δεν έχετε καμία ευθύνη, αισθάνεστε ότι όλα τα κάνατε καλά.
Απαντώ:
Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί.
Πολύ περισσότερο εγώ ως δήμαρχος.
Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί αυτό που συνέβηκε.
Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δουλεύει η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα και ο δήμος μας, με τα πολλά προβλήματα και αρμοδιότητες και τα λίγα μέσα και πόρους που διαθέτει, προσπαθώ νυχθημερόν με ανιδιοτέλεια και ευθύνη να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.
Τα καταφέρνω;
Αυτό κρίνεται καθημερινά.
Το τελευταίο που θέλω να πω.
Θεωρούμε απολύτως εύλογα τα ερωτήματα που τίθενται από τα μμε και τους συμπολίτες μας για τι συνέβηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και ποιοι ευθύνονται για αυτό.
Πέρα από αυτό όμως αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε ότι η πρωτοφανής και σφοδρή επίθεση που γίνεται από ορισμένα μμε και δημοσιογράφους, που με χαρακτηρίζουν ακόμη και ως εγκληματία, αλλά και από πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, όπου εκτός των άλλων χρησιμοποιούνται και ένα σωρό ψέματα, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα.
Όλοι αυτοί, προσπαθούν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός που συνέβη, που θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, για να μας βγάλλουν από τη μέση.
Γιατί είμαστε μια δημοτική αρχή που αντιστεκόμαστε σε πολλά πράγματα, που παλεύουμε στο μέτρο των δυνάμεων μας μαζί με το λαό για να αλλάξει η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, που βασανίζει το λαό μας και κάνει τη ζωή του μέρα με τη μέρα όλο και ποιο αβίωτη
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε με εμπιστοσύνη και σεβασμό στη κρίση του λαού.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.