Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Χρήστος Κορτζίδης»

Της Ευγενίας Λουπάκη

Την περασμένη Δευτέρα, επρόκειτο να φιλοξενήσω στην εκπομπή μου στο Κόκκινο, τον Χρήστο Κορτζίδη. Καί όπως κάνω συνήθως, παρότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι γνωστός στο πανελλήνιο από τις δύο μεγάλες απεργίες πείνας που έκανε και από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, προσπάθησα να ενημερωθώ όσο καλύτερα μπορώ για τον καλεσμένο μου και το έργο του. Μπήκα, λοιπόν, στον διαδικτυακό κόμβο του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης. Επεσα πάνω σε μία καταχώριση: “Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου μας, ηλικίας 40-69 ετών”. Εντυπωσιάστηκα ξέροντας πόσο ακριβή είναι η συγκεκριμένη εξέταση και πόσο σώζει ζωές. 

Είδα τις δράσεις Αλληλεγγύης του Δήμου, εκτός από τα γνωστά, Μητροπολιτικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο και Οδοντιατρείο. Δηλαδή: Εθελοντική αιμοδοσία, Δίκτυο εθελοντών γιατρών, Δημοτική Τράπεζα Τροφίμων, Δημοτικό ανταλλακτήριο ρούχων, Διάθεση προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, Δίκτυο εθελοντών δικηγόρων για τη στήριξη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και...Μαθήματα Αλληλεγγύης σε μαθητές Λυκείου από εθελοντές καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. 

Είδα ακόμη την Δημοτική Βιβλιοθήκη με 15.000 τίτλους βιβλίων και 2928 μέλη, που μπορούν να δανείζονται μέχρι και 20 μέρες τα βιβλία. Κι άλλα πολλά αλλά δεν επεκτείνομαι... 

Ο Χρήστος Κορτζίδης δεν ήρθε στην εκπομπή, γιατί μεσολάβησε η τραγωδία με το χαμό του μικρού αγοριού στο απαράδεκτο “Λούνα Παρκ”. Και ούτε μίλησε σε κανένα ΜΜΕ μέχρι και την ταφή του παιδιού. Δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην, απεκλήθη εγκληματίας, ζητήθηκε η κεφαλή του επί πίνακι, από τους επαγγελματίες τηλεεισαγγελείς. Πριν μιλήσει, πριν υπάρξει η οποιαδήποτε έρευνα για το τραγικό περιστατικό. 

Δεν πρόκειται ν’ ασχοληθώ με τα κίνητρα των καναλιών της διαπλοκής, είναι φανερά σε όποιον έχει στοιχειώδη νοημοσύνη. Δημοσιογραφικά τελείως αναφέρω ότι τον Απρίλιο ο Δήμος Ελληνικού οργάνωσε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Διεθνές Διήμερο με συμμετοχή κινημάτων από χώρες της Ευρώπης που αντιτάσσονται σε ανάλογες ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις μάλλον-Δημόσιας γης και κατασκευής φαραωνικών έργων, όπως αυτή που επιχειρείται στο Ελληνικό. 

Ούτε με την υποκρισία θ’ ασχοληθώ, γιατί θα έπρεπε να εξηγήσουν πώς στην περίπτωση της Ηλιούπολης, όπου σκοτώθηκε 9χρονο παιδί, όταν έπεσε πάνω του η εστία ποδοσφαίρου δημοτικού γηπέδου, δεν τους κατέλαβε ανάλογο ιερό μένος. 

Ούτε με την πομπώδη επιπολαιότητα (;), να συγκρίνεται η περίπτωση του Λούνα παρκ, με το ναυάγιο της Κορέας και την παραίτηση του πρωθυπουργού ή με τον αμοραλισμό ανθρώπων που οδήγησαν την Ελλάδα στην ανάγκη των κοινωνικών ιατρείων, όπως ο Σημίτης. 

Ο Χρήστος Κορτζίδης έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή. Το έχιε αποδείξει θέτοντας σε κίνδυνο και τη δική του ζωή. Το υποσιτισμένο παιδάκι που έγλυφε το κουταλάκι του αντιβιοτικού (συγκλονιστική περιγραφή του Γιώργου Βήχα) πιστεύω πώς δεν θα οφεληθεί αν ο Δήμαρχος παραιτηθεί. 

Οι όποιες ευθύνες δια παραλείψεων ή ολιγωριών, ας αποδοθούν με δικαιοσύνη και όχι στην αρένα των συμφερόντων, που θέλουν να τον βγάλουν απ’ τη μέση. Και η Αριστερά που ετοιμάζεται να κυβερνήσει, ας έχει τα μάτια της δεκατέσσερα: Ας διϋλίζει ή ίδια τον κώνωπα, πριν το κάνουν οι άλλοι που καταπίνουν την κάμηλο... 

απο τηνΑυγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.