Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

επιστολή του συλλόγου προς το δήμαρχο

Με επιστολή του προς τον κ. Κωνσταντάτο,  ο ΒΛΑΣΤΟΣ ενημερώνει για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να αποχωρήσει ο σύλλογος από τις εγκαταστάσεις του, μετά από απαίτηση της δημοτικής αρχής και την αποτυχία κάθε απόπειρας συνεννόησης.  Ο σύλλογος ζητά χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να οργανώσει την αποχώρησή του.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
 

ΒΛΑΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη τηλ. 2109613680      
blastos.wordpress.com                                                                                                                       
Τετάρτη, 25.9.14

Kύριε δήμαρχε,
Kατά τη προχθεσινή συνέλευση μας αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τις εγκαταστάσεις του δήμου στην ως άνω διεύθυνση.
Δεν μπορούμε δυστυχώς να αποδεχθούμε τις εναλλακτικές λύσεις μεταστέγασης που μας προτείνατε όχι μόνο γιατί δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα,  (βλ. κείμενο μας με τίτλο «3 χρόνια «Βλαστός» που σας παραδώσαμε κατά την επίσκεψη μας στις 5.9.14- αρ. πρωτ. 13800/ 4.9.14). αλλά κυρίως επειδή, όπως είπατε, δε δεσμεύεστε για τη διάρκεια παραχώρησης, πράγμα που σημαίνει ότι ο «Βλαστός» θα λειτουργεί κάτω από την δαμόκλειο σπάθη μιας νέας έξωσης. 
Με την ευκαιρία, μερικές παρατηρήσεις πάνω στο κείμενο που αναρτήσατε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του δήμου: 
Από την επιχειρηματολογία σας κατά του "Βλαστού" προκύπτει ότι θεωρείτε την κοινωνική οικονομία αντίπαλο της συμβατικής, την οποία παρουσιάζετε σαν θύμα αθέμιτου ανταγωνισμού από την πρώτη. Ωστόσο η κοινωνική οικονομία είναι από χρόνια θεσμικά κατοχυρωμένη και ανθηρή στην Ευρώπη και, πρόσφατα, και στην Ελλάδα (Ν. 4019/2011). 
Η κοινωνική οικονομία στηρίζεται στη βάση της αλληλεγγύης, της πρωτοβουλίας και της ισότιμης συνεργασίας των χειμαζόμενων πολιτών σε αντίθεση με την φιλανθρωπία που οδηγεί σε σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας των ευεργετούμενων.
Παρόλα αυτά, δεν είμαστε κατά του κοινωνικού παντοπωλείου (προτείναμε άλλωστε συστέγαση) και το ξέρετε πολύ καλά, οπότε η εικόνα του υπονομευτή της φιλάνθρωπης προσπάθειας σας που φιλοτεχνήσατε για μας και τον κ. Κορτζίδη είναι τουλάχιστον αυθαίρετη. Οπωσδήποτε μη φορτώνετε στον κ. Κορτζίδη τις δικές μας δραστηριότητες. Αναλαμβάνουμε   πλήρως την ευθύνη των πράξεών μας και είμαστε περήφανοι γι αυτές.  Ο κ. Κορτζίδης δεν είναι καν μέλος μας, όπως -αυθαίρετα επίσης - γράψατε.
Μετά από όλα αυτά, σας ζητάμε μια προθεσμία ενός μήνα για να οργανώσουμε την αποχώρηση μας.  
Εμείς, ούτως ή άλλως θα συνεχίσουμε το έργο μας που περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση του πολίτη στα ζητήματα της σωστής διατροφής αλλά και για το "πανηγύρι" που στήνεται σε βάρος της τσέπης και  της υγείας των κατοίκων του πλανήτη από πολυεθνικές τύπου MONSANTO και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και να ζωντανεύουμε τις διατροφικές παραδόσεις της πατρίδας μας .


  

                                 Η Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
                               Μ. Γραμμένου                                            Η. Πάλλης

Ένταση μεταξύ Κωνσταντάτου και μελών του Βλαστού

Ένταση δημιουργήθηκε όταν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Κωνσταντάτος συνοδευόμενος από τον κ. Κρητικό επισκέφθηκαν το Βλαστό. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο ορισμένα μέλη του συλλόγου. Σε υψηλούς τόνους ο κ. Κωνσταντάτος προειδοποίησε τους παραβρισκόμενους ότι θα υποστούν νομικές κυρώσεις. Στην επισήμανση των παρευρισκομένων ότι ο Βλαστός με επιστολή του η οποία πρωτοκολλήθηκε στο δήμο την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου κοινοποίησε για την απόφαση της γενικής του συνέλευσης να αποχωρήσει, ο κ. Κωνσταντάτος δήλωσε άγνοια.
Είχε προηγηθεί (Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου) τοποθέτηση φορτηγού του δήμου στην αυλή του Βλαστού, προφανώς για παρεμπόδιση του σεμιναρίου παραγωγής ανόθευτου κρασιού που επρόκειτο να γίνει την ίδια ημέρα.  
  
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτηση του υπέβαλε στις 19 του μήνα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ιωάννης Κουκιάδης. Ο κ. Κουκιάδης υπέβαλε την παραίτησή του στον κ. Ζανιά, που συμφώνα με πληροφορίες έχει γίνει δεκτή.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ/ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 8 μμ Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικό

ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

  Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 6:30 μμ, στο Α' ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27), οργανώνουμε εκδήλωση για τη συζήτηση του πλαισίου των θέσεων μας εν όψει των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο φέτος και την επιλογή υποψηφίου/ας δημάρχου.