Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ» ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

Με κοινή επιστολή της παράταξής μας και της παράταξης του κ. Βαζαίου ζητήσαμε να αρθούν άμεσα οι αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην υπόθεση Χαραμουντάνη οι οποίες προσβάλλουν το ΔΣ και θίγουν το συμφέρον του δήμου. Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής εδώ.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Μαρτίου, ο πρόεδρος Γιάννης Τσαρπαλής, αντί να αναλάβει την ευθύνη του ως πρόεδρος για την αλλοίωση της απόφασης του συμβουλίου, μας κατηγόρησε ότι εκθέτουμε τον υπάλληλο του δήμου που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση των πρακτικών! 

Είναι αυτό πολιτικό ήθος; Η πολιτική ευθύνη του προέδρου που επικυρώνει την ορθότητα των πρακτικών με την υπογραφή του δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε κανέναν υπάλληλο. 

Ωστόσο σχετικά με την ορθότητα της απόφασης, επικαλέστηκε τα αποσιωπητικά (...) στην απομαγνητοφώνηση για να υποστηρίξει ότι η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στις 8 Οκτωβρίου ήταν να μετακινηθεί η εταιρεία του κ. Χαραμουντάνη στο Ι7 κατάστημα.
Από πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι είναι αληθής ο ισχυρισμός του Γιάννη Τσαρπαλή. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την ηχητική καταγραφή και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης, όπου κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ασάφειες ως προς το τι προτάθηκε και τι ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου.

Όπως είπε και ο Χρήστος Κορτζίδης στην τοποθέτησή του, εάν ο υπάλληλος είχε κάνει λάθος, ο πρόεδρος που γνώριζε την απόφαση θα μπορούσε να το είχε διορθώσει, εάν είχε γίνει η πρόταση για να μετακινηθεί ο κ. Χαραμουντάνης στο Ι7 και μάλιστα με το ίδιο ενοίκιο που πλήρωνε στο Β3, αποκλείεται να είχε περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από την αντιπολίτευση και τέλος η πρόταση αφορούσε στη μετακίνηση του τεχνικού γραφείου του κ. Χαραμουντάνη και όχι της εταιρείας ORNITALIA που επίσης του ανήκει.

Σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου σε δυο εβδομάδες το κατάστημα Β3 θα έχει επισκευαστεί και ο κ. Χαραμουντάνης θα επιστρέψει σε αυτό. 
Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι τι θα είχε συμβεί εάν δεν αντιδρούσαμε. Θεωρούμε ότι δεν είναι χωρίς σημασία να αλλοιώνονται αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και εάν αυτό γίνεται κατά λάθος. 
Στην περίπτωση του λάθους μπορεί να υπάρξει κατανόηση και αποκατάσταση της ορθής απόφασης. 
Το επικίνδυνο είναι όταν επικρατεί η λογική «πλειοψηφία είμαστε ότι θέλουμε αποφασίζουμε». Μπορούσε όμως η πλειοψηφία να πάρει απόφαση να μετακινηθεί ο κ. Χαραμουντάνης από το Β3 στο Ι7 έναντι 240,97 €; 
Έχουμε την απορία.               

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτηση του υπέβαλε στις 19 του μήνα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ιωάννης Κουκιάδης. Ο κ. Κουκιάδης υπέβαλε την παραίτησή του στον κ. Ζανιά, που συμφώνα με πληροφορίες έχει γίνει δεκτή.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ/ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 8 μμ Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικό

ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

  Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 6:30 μμ, στο Α' ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27), οργανώνουμε εκδήλωση για τη συζήτηση του πλαισίου των θέσεων μας εν όψει των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο φέτος και την επιλογή υποψηφίου/ας δημάρχου.