Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ που έχει την ευθύνη διαχείρισης όλου του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, ορίστηκε από 1/7/2015 νέο ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και ο επικεφαλής της παράταξής μας, Χρήστος Κορτζίδης.
Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ είναι και οι εξής:

1) Επαναφορά στο χώρο, συλλόγων που είχαν εκδιωχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

   Ήδη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί εκ νέου η χρήση των χώρων που χρησιμοποιούσαν η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού ο Ψηλορείτης. 
Εξετάζεται επίσης με θετικό πνεύμα σχετικό αίτημα του ναυταθλητικού ομίλου ΝΑΟΕΛΛ Ιππόκαμπος και του ΠΟΛΚΕΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής).

2) Διάνοιξη της διόδου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στο ΜΕΤΡΟ

   Αυτό ήταν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα του δήμου μας για το οποίο αδιαφορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η παράταξή μας μετά τις εκλογές στις 25 Γενάρη είχε συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο και είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του. 
Ωστόσο το θέμα "κολλούσε"στην άρνηση της προηγούμενης διοίκησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.
Το νέο ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στη διάνοιξη της διόδου με έξοδα της εταιρείας. 

3) Κατεδάφιση των κτισμάτων που λειτουργούσαν  τα παράνομα νυχτερινά κέντρα  της ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ στην πλαζ του Αγίου Κοσμά

   Είναι γνωστό ότι με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του δήμου μας το 2007, άνοιξε η πλαζ του Αγ. Κοσμά που παράνομα είχε κλείσει και εκμεταλλεύονταν η ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ με τη συνενοχή των τότε κυβερνήσεων και αρμόδιων φορέων.
Ταυτόχρονα ο τότε δήμος μας αφαίρεσε τις άδειες λειτουργίας των παράνομων νυχτερινών κέντρων.
Τα τελευταία χρόνια είχαν απομείνει ως χαλάσματα, εστίες βρωμιάς και πιθανής πρόκλησης ατυχημάτων.
Με απόφασή του το νέο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αποφάσισε την κατεδάφισή τους έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η πλαζ του Αγ. Κοσμά.

4) Φροντίδα της πλαζ Αγίου Αλεξάνδρου

   Αποφασίστηκε να ανατεθεί εργολαβία για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου της παραλίας και του ομώνυμου παρεκκλησίου και να βελτιωθεί η φύλαξη για την αποφυγή πυρκαγιάς και άλλων προβλημάτων, έτσι ώστε η όμορφη αυτή παραλία με το πολύ πράσινο να βελτιωθεί και να την απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες.

Αργυρούπολη, Ιούλιος 2015Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών

Γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου (τέως πρόεδρος δημ. συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης) Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει. Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ;

  Τους είπαμε ότι καλώς σκέφτηκαν να απεικονίσουν ήρωες του 1821 σε τοίχους της πόλης, αλλά έκαναν κακώς που επέλεξαν να το κάνουν αυτό με έναν άνθρωπο που συνδέεται ολοφάνερα με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Συνέντευξη του Χρήστου Κορτζίδη στο Oncamera.gr

  Η δημοτική αρχή δεν είναι αρωγός των λαϊκών αιτημάτων ανέφερε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, στη συνέντευξή του στον Βασίλη Καραβάκο και το Oncamera.gr.