Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 24ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)



Κοινοποιούμε το κείμενο της αποχώρησής μας το οποίο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μας εμπόδισε να διαβάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με το θέμα  αρ. 81 του Δ.Σ. της 24-2-16 για ενημέρωση και λήψη απόφασης για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη συνεργασία του δήμου με την εταιρεία “Αθηνά” κατά τη προηγούμενη δημοτική περίοδο,
δηλώνουμε κατηγορηματικά:

 1.  Το θέμα επαναφέρεται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους και προσπάθεια εντυπωσιασμού από τη πλευρά της διοίκησης αφού το θέμα το γνωρίζει από πριν αναλάβει, έκανε Προκαταρκτική Εξέταση της οποίας το Πόρισμα έμεινε στο συρτάρι εδώ και ένα χρόνο. Αν είχε στοιχεία γιατί δεν το έφερε τότε; 

2.  Από πουθενά δεν προκύπτει ότι επιβαρύνθηκε ο Δήμος με επί πλέον απορρίμματα.Το μοναδικό αξιόπιστο κριτήριο είναι το συνολικό τονάζ ανά έτος  το οποίο αποκρύπτεται.Στη διάρκεια της θητείας μας η συνολική ποσότητα αστικών αποβλήτων (ΑΣΑ)  που κατευθύνθηκε στον ΕΔΣΝΑ είχε σταθερά σημαντική μείωση (επίσημα στοιχεία ΕΔΣΝΑ).
Το 2010   35.504 τόνοι
Το 2011   29.704  τόνοι       - 16.35%
Το 2012   26.543  τόνοι       - 10.7%
Το 2013   23.920  τόνοι       - 10%
Το 2014   22.803  τόνοι       - 4.7%
Το 2015   21.731  τόνοι       - 4.7%
 Ειδικά για το 2015 αν συνυπολογίσουμε και το τονάζ που μας μετέφερε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου με τις νταλίκες του για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαφορά θα ήταν πολύ πιο μικρή.

 3.  Σε ότι αφορά τις δαπάνες, δεν προκύπτουν συμπεράσματα αφού χρησιμοποιούνται  με παραπλανητικό τρόπο οικονομικά στοιχεία (π.χ. για το 2014)  που δεν αντιστοιχούν σε απορρίμματα / έτος αλλά μόνο χρονολογημένες πληρωμές του Δήμου προς τον ΕΔΣΝΑ (έναντι, προκαταβολές κλπ.).Η διοίκηση κάνει πως δεν ξέρει ότι με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ (απόφαση 12/13 στις 26-11-13) για τα απορρίμματα του 2012  καθόρισε οριστική τιμή 55,53€/t, δηλαδή 10,53€/t επιπλέον, που αποπληρώθηκε μέσα στο 2014 (280.000€). 

4.   Χρησιμοποιούνται λανθασμένα στοιχεία γειτονικών Δήμων για τις ποσότητες των απορριμμάτων τους, αφού ο δήμος Ηλιούπολης στο διάστημα 2011 -2015 δεν είχε μικρότερο τονάζ.Αγνοείται επίσης ότι ο συντελεστής παραγωγής ΑΣΑ (κιλά/έτος/κάτοικο) είχε επίσης σημαντική μείωση πολύ κάτω και από το σύνολο Αττικής. Από τους επίσημους πίνακες του ΠΕΣΔΑ και της απογραφής 2011, διαπιστώνεται ότι το έτος 2013  ο συντελεστής ΑΣΑ Αττικής ήταν 487, ενώ ο συντελεστής ΑΣΑ του δήμου ήταν 465, ενώ το 2014 ο συντελετσής ΑΣΑ Αττικής ήταν 497 και ο συντελεστής ΑΣΑ του δήμου 444. Στους γειτονικούς μας Δήμους Γλυφάδας και Αλίμου ο συντελεστής αυτός για το 2014 ήταν 561 και 520 αντίστοιχα.

5.  Η διοίκηση μας κατηγορεί ότι δεν ανανεώσαμε τη σύμβαση που υπήρχε με τον πρώην Δήμο Ελληνικού αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του ζητήματοςΜήπως σήμερα υπάρχουν ή έχουν ανανεωθεί συμβάσεις με το Δήμο Αγ. Δημητρίου, με εταιρεία χωματουργικών εργασιών, με ιδιώτη για την αποκομιδή των κάδων των κοιμητηρίων, με εταιρεία περισυλλογής συσκευών;

6.  Ο δήμος είχε όφελος από την συνεργασία αυτή και για την αποκομιδή απορριμμάτων που αδυνατούσε με δικά του μέσα να συγκεντρώσει: κάδοι κοιμητηρίων, παραλίας Αγ. Κοσμά και Αγ. Αλεξάνδρου, κάδοι σε επιβαρυμένα σημεία του δήμου, κάδοι για συλλογή μπαζών από το Τ.Σ. του δήμου,  αλλά και συμπληρωματική βοήθεια ό,που υπήρχε ανάγκη (καθαρισμός άμμου παραλίας, πλύσιμο νταλικών κ.α.).

 7.   Μας λένε ότι δεν συνεχίσαμε την καλή πρακτική του πρώην Δήμου της Αργυρούπολης στο θέμα των μπαζών ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι παραλάβαμε το 2011 βουνά με μπάζα πίσω από το κοιμητήριο της Αργυρούπολης.Παραλάβαμε όμως και 500.000€ χρέος προς τον ιδιώτη εργολάβο για τη μεταφόρτωση που αποπληρώσαμε στη θητεία μας.Ως διοίκηση διαχειριστήκαμε  τα μπάζα με διαχωρισμό και μεταφορά τους σε χώρο εγκεκριμένο.
Τώρα τι γίνεται; Μήπως οδηγούνται σύμμεικτα στη Φυλή για θάψιμο με ότι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον αλλά και για τη καταπόνηση των οχημάτων;
Είναι ψέμα ότι υπήρχε εντολή της διοίκησής μας  στην υπηρεσία  να προτείνει στους δημότες μία μόνο εταιρεία για την αποκομιδή μπαζών. Η μόνη σύσταση προς δημότες ήταν να πάρουν ιδιωτικό κάδο για πάνω από 20 σακούλες μπάζα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες με το αντικείμενο στη περιοχή μας. 

8.    Ποτέ δεν είχε κλειδιά του ΣΜΑ του Δήμου η εταιρεία.Ακόμα και σήμερα διατηρείται το ίδιο καθεστώς με τα κλειδιά όπως εδώ και χρόνια.

Όσο κι αν θέλει η σημερινή διοίκηση να μας κατηγορήσει  για ύποπτες συναλλαγές, από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Το μόνο που προκύπτει είναι η αλαζονική της συνήθεια να  μας επιτίθεται και να απειλεί με μηνύσεις.
To έκανε για το βουνό, πρόσφατα για το Μαρίνειο και τώρα για τα απορρίμματα.

Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που μας προσβάλλει όλους, Δήμο, αιρετούς, εργαζόμενους.Στο θέατρο αυτό δεν θα πάρουμε μέρος.Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή την αθλιότητα και θα αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση.

Είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου Δ.Σ. σε οποιαδήποτε σχετική απορία τους. 


Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.