Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Α LA CARTE ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ (ερώτημα πρώτο)

Οχήματα της εταιρείας σταθμευμένα στο σταθμό μεταφόρτωσης
Στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου η διοίκηση Κωνσταντάτου εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με το σκεπτικό ότι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κατά τη διάρκεια της θητείας του Χρήστου Κορτζίδη δήθεν υπέστη οικονομική ζημία από τη συνεργασία του με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ, με σκοπό την περισυλλογή των μπαζών και διάθεσή τους  στους ειδικούς χώρους.

Ο φορτωτής και το σκαπτικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία 
Όλο το «κατηγορητήριο» της διοίκησης βασίστηκε σε ένα στοιχείο. Την σιωπηρή παράταση της αρχικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ δήμου και εταιρείας. 

Η διοίκηση Κωνσταντάτου δόμησε μια αυθαίρετη συλλογιστική ότι η εταιρεία εκμεταλλεύονταν τη συνεργασία της με το δήμο μεταφέροντας σε αυτόν απορρίμματά της, τα οποία στη συνέχεια ο δήμος πλήρωνε ως δικά του μεταφέροντάς τα στην χωματερή. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ισχυρίστηκε μάλιστα πως κάποιοι αιρετοί και εργαζόμενοι «ίσως να έβαζαν το δάχτυλο στο μέλι»!

Για να στηρίξει το «κατηγορητήριό» της η διοίκηση Κωνσταντάτου διέπραξε πολλές παραχαράξεις της αλήθειας με κορυφαία το θάψιμο στην κυριολεξία μέσα στα μπάζα της «αντικειμενικής» της έρευνας των μόνων αξιόπιστων στοιχείων, αυτών του ΕΔΣΝΑ (βλ. το κείμενο της αποχώρησής μας από το δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου) γιατί απλούστατα δεν την συνέφεραν αφού αποδομούν πλήρως το σκεπτικό της, ότι ο δήμος επιβαρύνθηκε με περισσότερα σκουπίδια και πλήρωνε παραπάνω τονάζ στον ΕΔΣΝΑ για λογαριασμό του ιδιώτη.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της, με την «ομόφωνη» απόφαση των δημοτικών συμβούλων της Ενωμένης Πόλης, συν (δυστυχώς) του κ. Παπαγεωργίου ο οποίος πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάει να βγάλουμε από πάνω μας τις «σκιές»!.

Η παράταξή μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις μηνύσεις της διοίκησης Κωνσταντάτου οι οποίες αισίως με αυτήν έφθασαν τις τρεις. Θυμίζουμε ότι με την πρώτη μήνυση ο Γιάννης Κωνσταντάτος μας κατηγορεί ότι φταίμε εμείς που το βουνό κάηκε επί θητείας του και με τη δεύτερη ότι «παραβιάσαμε» το Μαρίνειο για να τραβήξουμε φωτογραφίες που δείχνουν το χάλι στο οποίο οδηγήθηκε από την πολιτική του. Όταν ο Γιάννης Κωνσταντάτος αισθάνεται «στριμωγμένος» απαντά με μηνύσεις. 

Η διοίκηση Κωνσταντάτου επικαλείται τη νομιμότητα μόνο όταν τη συμφέρει. Στήνει «κατηγορητήρια» σε βάρος της παράταξής μας γιατί δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ αλλά η ίδια τι κάνει σε ότι αφορά τη συνεργασία της με εταιρεία χωματουργικών εργασιών;

Οχήματα της εταιρείας στο σταθμό μεταφόρτωσης
Θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν θα της το επιτρέψουμε όχι γιατί θέλουμε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά γιατί έχουμε απέναντί μας μια διοίκηση χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. 

Ας απαντήσει λοιπόν στο έγγραφο που καταθέσαμε στις 4 Μαρτίου ο Γιάννης Κωνσταντάτος: 
    
"Η διοίκησή σας επιτρέπει σε εταιρεία με αντικείμενο χωματουργικές εργασίες να χρησιμοποιεί το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου (στάθμευση των οχημάτων της, λάκκος μεταφόρτωσης κλπ).

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως:
1. Υπάρχουν σχετική απόφαση ή σύμβαση και εάν ναι να μας χορηγήσετε αντίγραφό τους.
2. Θεωρείτε την ανωτέρω συνεργασία επωφελή για το δήμο ή όχι και με βάση ποια στοιχεία το εκτιμάτε;"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών

Γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου (τέως πρόεδρος δημ. συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης) Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει. Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ;

  Τους είπαμε ότι καλώς σκέφτηκαν να απεικονίσουν ήρωες του 1821 σε τοίχους της πόλης, αλλά έκαναν κακώς που επέλεξαν να το κάνουν αυτό με έναν άνθρωπο που συνδέεται ολοφάνερα με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Συνέντευξη του Χρήστου Κορτζίδη στο Oncamera.gr

  Η δημοτική αρχή δεν είναι αρωγός των λαϊκών αιτημάτων ανέφερε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, στη συνέντευξή του στον Βασίλη Καραβάκο και το Oncamera.gr.