Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Η σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, αποτελεί ανάγκη για την σύγχρονη ελληνική οικογένεια και την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Δυστυχώς οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα όπως είναι η υποχρηματοδότηση και τα προβλήματα προσωπικού (ελλείψεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις).

Φέτος τα προβλήματα επιδεινώθηκαν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (vouchers) και την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου, οι συμβασιούχοι των ΕΣΠΑ να πληρώνονται αποκλειστικά από τα κονδύλια του σχετικού προγράμματος.

Στο δήμο μας τέθηκε ζήτημα αν θα παραμείνουν στην εργασία τους περίπου 13 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΣΠΑ, που όμως είναι απολύτως απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Η διοίκηση του δήμου ζήτησε την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου για να πληρώνονται αυτοί οι συμβασιούχοι με «εντέλλεσθε» από ίδιους πόρους του δήμου.

Ως παράταξη δώσαμε χωρίς ενδοιασμό τη στήριξη μας σε μια τέτοια ενέργεια, παρά το γεγονός ότι όταν εμείς ως διοίκηση είχαμε κρατήσει με «εντέλλεσθε» συμβασιούχους των παιδικών σταθμών και άλλων υπηρεσιών, ο κ. Κωνσταντάτος μας είχε κατηγορήσει προεκλογικά ότι κάναμε παρανομίες. Εννοείται ότι εμείς δεν λειτουργούμε έτσι.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο είναι ότι με το «εντέλλεσθε» το πρόβλημα αντιμετωπiζεται μόνο προσωρινά και θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας όσο δεν αγωνιζόμαστε αποτελεσματικά για να ικανοποιηθούν κάποια βασικά και σημαντικά αιτήματα:

  • Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των παιδικών σταθμών αλλά και των άλλων υπηρεσιών του δήμου.
  • Σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση για τη σωστή και δωρεάν λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, που είναι απολύτως δίκαια, είναι φανερό ότι συνδέεται με τη γενικότερη πορεία της χώρας. Γι'αυτό δεν πρέπει να ξορκίζουμε την πολιτική ούτε να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι μπορούμε να λύνουμε όλα τα προβλήματα στο δήμο μας ανεξάρτητα από το τι γίνεται γενικότερα. Αλλά να παίρνουμε μέρος ανάλογα με τις δυνάμεις μας και με τη σκέψη μας σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην αλλαγή της σημερινής απάνθρωπης πραγματικότητας που ζούμε.


Ιανουάριος 2017

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.