Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ Π@Π@ΡΙΕΣ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ



Αρκετή συζήτηση έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα όρια του δήμου μας με τον Άλιμο, για το εάν οι δήμοι θα έχουν ή όχι έσοδα από την επένδυση του Λάτση στο αεροδρόμιο.

Αναφέραμε συγκεκριμένα ότι η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - LAMDA DEVELOPMENT που κυρώθηκε με το νόμο 4422/16, αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ότι τα κάθε μορφής ανταποδοτικά τέλη θα τα εισπράττει και θα τα διαχειρίζεται ειδικός φορέας και όχι οι δήμοι. Ο φορέας αυτός θα έχει στην ευθύνη του όλους τους κοινόχρηστους χώρους και υποδομές και το πάρκο.
Ο φορέας θα χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο κατ΄ανάλογο τρόπο με την χρηματοδότηση των δήμων.
Επίσης, στην τροποποιητική σύμβαση (MoU) δίνεται στον Λάτση το δικαίωμα να συλλέγει, επεξεργάζεται και εκμεταλλεύεται τα απορρίμματα που θα παράγονται στο ακίνητό του.

Από πλευράς της διοίκησης με επίμονο τρόπο και συνεχείς διακοπές του επικεφαλής της παράταξής μας Χρήστου Κορτζίδη, εκφράστηκε η άποψη ότι αυτά δεν ισχύουν.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Τσαρπαλής, με τους γνωστούς, καλούς του τρόπους είπε ότι λέμε «παπαριές».
Ο δε Γιάννης Κωνσταντάτος επικαλέστηκε αόριστα συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και παράγοντες της εταιρείας.

Θεωρούμε τη στάση της διοίκησης λαθεμένη και αποπροσανατολιστική γιατί δεν αναδεικνύει την πραγματική φύση της συμφωνίας που είναι αποικιοκρατικού τύπου, καλλιεργεί αυταπάτες ότι οι διοικήσεις που τα έχουν καλά με την εταιρεία θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης.
Το καθήκον των δημοτικών αρχών είναι να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον αντί να μαλώνουν μεταξύ τους για τα πόσα στρέμματα έχει ο καθένας στο αεροδρόμιο.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μια επιλογή άρθρων από το ν. 4422/16. Ολόκληρος ο νόμος είναι εδώ.












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.