Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΧΝΗ


Οι στίχοι του Φώτη Αγγουλέ και του Γιάννη Ρίτσου, οι αφηγήσεις των Μακρονησιωτών συνεξόριστων του Κώστα Κορτζίδη, μας μετέφεραν στην εποχή εκείνη του χρόνου που χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης βασανίζονταν στο βράχο της Μακρονήσου για να «αναμορφωθούν» και να «εμβαπτιστούν στα εθνικά ιδεώδη».
Σε αυτόν τον βράχο εξέτισε την στρατιωτική του τιμωρία και ο Κώστας Κορτζίδης μετά τον εμφύλιο.
Στην εκδήλωση μνήμης για τον Κώστα Κορτζίδη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Συνεργασίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου προβλήθηκαν αποσπάσματα από το βίντεο «Κώστας Κορτζίδης - Μια ζωή - Μια Πόλη» που επιμελήθηκε το Γραφείο Τύπου του δήμου Ελληνικού το 2009.
Για τη συμβολή του Κώστα Κορτζίδη στη δημιουργία του Μουσείου για τη Μακρόνησο και του μνημείου, μίλησε ο Γρηγόρης Ριζόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ και δημιουργός του μνημείου.
Ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ μίλησε για τη φοβερή ιστορία της Μακρονήσου και την προσπάθεια που γίνεται να μην παραδοθεί στη λήθη και να βρει τη θέση που της αξίζει στην ελληνική ιστορία. Με ιδιαίτερη ένταση μίλησε για το πέπλο σιγής που σκεπάζει τη δολοφονία 350 στρατιωτών του 1ου Τάγματος Μακρονήσου.
Η Ειρήνη Αντωνίου απήγγειλε από τα Μακρονησιώτικα του Γιάννη Ρίτσου το ποίημα «ΑΒΓ»
Φύγαμε με την υπόσχεση να πραγματοποιήσουμε την άνοιξη επίσκεψη και στην Μακρόνησο.


13/11/2017

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.