Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΕΙ;

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος λέει ότι ανακαίνισε και πιστοποίησε 28 παιδικές χαρές χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο του δήμου αφού σχεδόν το κόστος ανακατασκευής τους καλύφθηκε από 42 εταιρείες χορηγούς και ένα μικρό μέρος από την Περιφέρεια. Και οργισμένος με τους άπιστους Θωμάδες της αντιπολίτευσης που δεν του αναγνωρίζουμε τον άθλο αναφωνεί «τελικά όντως μας ψεκάζουν!»

Είναι όμως έτσι τα πράγματα και ποιοι είναι οι χορηγοί;

Από τον δημοτικό προϋπολογισμό έχουν διατεθεί έως τώρα τουλάχιστον 193.000 € για εξοπλισμό οργάνων, δαπέδων ασφαλείας, χλοοτάπητα και ανταλλακτικών για παιδικές χαρές.
Επομένως δεν είναι αλήθεια ότι ο δήμος δεν ξόδεψε «ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του» για τις παιδικές χαρές.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει επίσης διαθέσει 75.000 € για την ανακαίνιση 5 παιδικών χαρών και για εργασίες πιστοποίησης.
Το ποσό που διέθεσαν οι χορηγοί για τις 16 παιδικές χαρές που «υιοθέτησαν» παραμένει στην ουσία άγνωστο καθώς οι περισσότερες εισηγήσεις για αποδοχή χορηγίας δεν αναφέρονται σε ποσό αλλά περιγράφουν εργασίες*.

Απ΄την άλλη μεριά βλέπουμε ορισμένους χορηγούς να έχουν πετύχει αξιοζήλευτη μεταχείριση από το δήμο.

Χορηγός κρεατέμπορας, μετέτρεψε σε πάρκινγκ μέρος δημοτικής πλατείας και ξεπάτωσε μεγάλες λεύκες που έκρυβαν τη μόστρα του καταστήματός του. Όχι μόνο δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά τοποθετήθηκε διαφημιστική πινακίδα με το όνομά του σε παιδική χαρά στην οποία δώρισε ένα δάπεδο ασφαλείας.
Χορηγός κλινική, πέτυχε μείωση 15.000 € σε πρόστιμο για οφειλές της στο δήμο.
Χορηγός διαφημιστική εταιρεία, απέκτησε δωρεάν ρεκλάμα στο σήμα της Ολυμπιακής.
Χορηγός εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των κήπων, παίρνει διαρκώς έργα και προμήθειες με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς. Έως τώρα έχει πάρει έργα αξίας 600.000 € και συνεχίζει.
Χορηγός εταιρεία** που δραστηριοποιείται στον τομέα τεχνικών έργων (περιφράξεις, αποφράξεις, μονώσεις κλπ), παίρνει διαρκώς έργα και προμήθειες με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς. Έως τώρα έχει πάρει έργα αξίας 170.000 € και συνεχίζει.

Τέλος, υπάρχει και μία ιδιαίτερη κατηγορία χορηγών.

Όταν το όνομά σου είναι, Lamda Development, η χορηγία που δίνεις για μια παιδική χαρά, είναι το make up του προφίλ σου στην περιοχή που θα εκμεταλλευτείς με άγριο τρόπο τα επόμενα 100 χρόνια και του προφίλ του δημάρχου που υποστηρίζει την επένδυσή σου και αποκοιμίζει το λαό ότι χάρη σε εσένα θα έρθει η ανάπτυξη.
Όταν σε λένε ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ, και το 2007 υπέστης από τον δήμαρχο Κορτζίδη βαριά ήττα στην παραλία, το 2017 με το Γιάννη Κωνσταντάτο «παίρνεις το αίμα σου πίσω».

Συνοψίζοντας, λοιπόν,
  • Οι παιδικές χαρές δεν έγιναν χάρη στις χορηγίες, ούτε έγιναν με ελάχιστους πόρους του δήμου.
  • Ο δήμος δαπανά και θα εξακολουθεί να δαπανά για τις παιδικές χαρές σημαντικά ποσά από τον προϋπολογισμό του και καλά θα κάνει.
  • Οι χορηγίες εξαγνίζουν τις πελατειακές σχέσεις με εταιρείες μέσω απευθείας αναθέσεων, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου.
  • Με τις χορηγίες «ξεπλένονται» στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας επιχειρηματίες που τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία του Ελληνικού και τα επόμενα χρόνια θα εκμεταλλεύονται όλο το πρώην αεροδρόμιο.
  • Ο λόγος που ο Γιάννης Κωνσταντάτος αντί να ζητάει το «μπράβο» για τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος στις παιδικές χαρές, τα αποσιωπά και στην ουσία τα συναθροίζει με τις χορηγίες, είναι γιατί μέσω των χορηγιών αποφεύγει τους διαγωνισμούς και εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως Χουντίνι που «βρίσκει λύσεις, στην Ελλάδα της κρίσης».


* σημειώνουμε το «φαινόμενο» του μετακινούμενου, μεταμορφούμενου ή ανταλλασσόμενου εξοπλισμού που παρατηρείται στο δήμο μας όπως για παράδειγμα την αφαίρεση του πολυοργάνου της παιδικής χαράς στην Εθνάρχου Μακαρίου που τοποθετήθηκε φρεσκαρισμένο στην ανακαινισμένη από χορηγό παιδική χαρά της Αφροδίτης, τα βαρέως τύπου παγκάκια της πλατείας Σουρμένων που ανταλλάχθηκαν - άγνωστο με πόσα - ξύλινα «μίας χρήσης», τους βαρέως τύπου τραπεζόπαγκους, την πέργκολα και τα όργανα παιδικής χαράς του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού που έκαναν φτερά

** οι δύο τελευταίες εταιρείες έχουν παρεμφερές αντικείμενο, γειτνιάζουν επί της Βάρης - Κορωπίου και είναι οι μοναδικές που πήραν μέρος στους προαναφερόμενους πρόχειρους διαγωνισμούς 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.