Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 2007

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αργυρούπολης και η σοβαρή όχληση που δημιουργούσαν, οδήγησαν το 2007 στην ανάγκη έκδοσης κανονιστικής απόφασης, από την τότε Δημοτική Αρχή του Δημ. Ευσταθιάδη, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση χορήγησης επί πλέον αδειών σε καταστήματα όπως καφετέριες, μπαρ, αναψυκτήρια , νυχτερινά κέντρα στις οδούς Γερουλάνου και Αλεξιουπόλεως.

Κάποιες επιχειρήσεις παρέκαμψαν έκτοτε την απαγόρευση βαφτίζοντας τις καφετέριες «παραδοσιακά καφενεία» και το 2017 η κυβέρνηση αφαίρεσε την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών από τους Δήμους παρά την αντίρρησή τους. 

Όμως στον ίδιο το νόμο περιγράφεται ρητά ότι η βεβαίωση εγκατάστασης των επιχειρήσεων χορηγείται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου εφόσον λάβει υπόψη τη βεβαίωση χρήσεων γης από την ΥΔΟΜ (πολεοδομία) και τυχόν άλλους περιορισμούς που τίθενται από νομοθεσία και κανονιστικές αποφάσεις των Δήμων. 

Τώρα η διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων αλλά και χωρίς καμία διάθεση συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους κατάργησε πλήρως την κανονιστική. Όλες οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν την εισήγηση. 

Η αιτιολογία της διοίκησης για αυτή την απόφαση ήταν η αλλαγή του νόμου για την έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το 2017. 

Η παράταξή μας υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχει κανονιστική και για αυτό έπρεπε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και να δούμε αλλαγές που ενδεχομένως χρειάζονται. Βέβαια μια ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι έξω από τη λογική της δημοτικής Αρχής. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι η κατάργηση της κανονιστικής του 2007 θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της ζωής των κατοίκων του κέντρου της Αργυρούπολης και θεωρούμε αναγκαία τη λήψη μέτρων ελέγχου αυτής της επιβάρυνσης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.