Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΣΗ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΕ;

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε ανακοίνωσή του για τη νέα παρέμβαση - διαμόρφωση του οικογενειακού πάρκου (όπως το ονομάζει) στην Αγία Παρασκευή, αναφέρει με έμφαση ότι το παρέλαβε από τη δική μας διοίκηση εγκαταλειμμένο, ξερό και αλάνα.

Είναι άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση της συστηματικής, σχεδιασμένης ταχτικής του, όχι απλά να προβάλλει - έστω και με υπερβολικό τρόπο - ότι κάνει, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθεί να μηδενίσει και να απαξιώσει ότι έκαναν οι προκάτοχοί του και ιδιαίτερα η παράταξή μας, λες και η ζωή του δήμου μας ξεκινά από τη δική του δημαρχία.

Κρύβει όμως από τους πολίτες, τους οποίους υποτίθεται ότι θέλει να ενημερώσει, ότι το πάρκο στο οποίο αυτός κάνει τώρα τις παρεμβάσεις του, υπάρχει γιατί ακριβώς το 2009 ο προηγούμενος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και όλη η δημοτική αρχή, μπήκαν μπροστά αψηφώντας τους κινδύνους, κινητοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής, έκοψαν μέρος της περίφραξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βάσης, της οποίας τμήμα μέχρι τότε ήταν ο χώρος αυτός, και άνοιξαν για τους πολίτες ένα πάρκο πάνω από 10 στρέμματα.

Αν δεν είχε γίνει αυτό, ο Γιάννης Κωνσταντάτος σήμερα δεν θα ήξερε καν αυτόν τον χώρο ή στην καλύτερη περίπτωση θα τον κοίταγε πίσω από το συρματόπλεγμα.

Για αυτή τη δράση που ωφέλησε άμεσα και σημαντικά τους πολίτες, ο πρώην δήμαρχος και οι επικεφαλής των τότε δημοτικών παρατάξεων του Ελληνικού, δικάστηκαν πρωτόδικα με ένα χρόνο φυλάκιση με την κατηγορία της παράνομης καταπάτησης της περιουσίας του δημόσιου και τελικά αθωώθηκαν στο εφετείο.

Αλλά πέρα από αυτό, είναι αλήθεια ότι παρέλαβε το χώρο εγκαταλειμμένο, ξερό, αλάνα;

Κατ ' αρχήν στον χώρο υπάρχουν δεκάδες ψηλά δέντρα, που τα είχαν φυτέψει οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής δεκαετίες πριν, όταν ακόμη η έκταση δεν είχε απαλλοτριωθεί για να ενταχθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βάση. Από πού κι ως πού έναν χώρο με πλούσια και υψηλή βλάστηση τον λες ξερό;

Ο χώρος αυτός φροντίζονταν και καθαρίζονταν για να είναι λειτουργικός και επισκέψιμος όλο το χρόνο. Υπήρχε μικρή παιδική χαρά και μικρό χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου. Κάθε καλοκαίρι σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον γίνονταν οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης.

Ναι ένα μεγάλο μέρος του ήταν αλάνα όπου μπορούσαν ελεύθερα να περπατήσουν μικροί και μεγάλοι. Πού είναι το κακό; Όλα πρέπει να σκεπαστούν με μοκέτα;

Όσους λοιπόν με τον αγώνα τους άνοιξαν το πάρκο της 129ΠΥ και φρόντιζαν να μένει όμορφο, με υψηλό πράσινο, ανοιχτό και επισκέψιμο για βόλτα, παιχνίδι, και εκδηλώσεις, ο Γιάννης Κωνσταντάτος τους παρουσιάζει σαν άχρηστους που του παρέδωσαν ένα εγκαταλειμμένο χώρο που αυτός τον αναβαθμίζει συνεχώς και κατ' εξακολούθηση σε ένα μικρό παράδεισο.

Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά να κάνει το καλό για τους συμπολίτες του, είναι ταπεινός. Σέβεται τους άλλους, ακόμη και τους αντιπάλους του.

Γιατί ο Γιάννης Κωνσταντάτος αισθάνεται την ανάγκη να κομπάζει συνεχώς σαν παγώνι για οτιδήποτε κάνει και να επιτίθεται και να προσβάλλει όποιον δεν του λέει μπράβο και κυρίως τους αντιπάλους του;

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό.

Γιατί δεν ενημερώνει τους πολίτες ότι στο σχέδιο του Λάτση για το Ελληνικό, που με πάθος υποστηρίζει, στη θέση του πάρκου προβλέπεται να "φυτρώσουν" υψηλά κτήρια;

Γιατί τους κρύβει αυτόν τον υπαρκτό και μεγάλο κίνδυνο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.