Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Καλωσορίζουμε και φέτος τον Σεπτέμβρη που βάζει μπροστά καινούρια όνειρα και στόχους για κάθε μαθητή και μαθήτρια, από την Α΄ τάξη μέχρι  και την τελευταία.
Δύσκολοι καιροί για όλους και ένα ακόμα δυσκολότερο καλοκαίρι μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να προτάξουμε τις αξίες της ελευθερίας, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας κάθε μορφής, καθώς και της βαθιάς, συμμετοχικής δημοκρατίας σε κάθε λήψη απόφασης, ώστε να εξαλειφθούν πλήρως και δια παντός  ο σκοταδισμός του φασισμού, το ρατσιστικό μίσος, ο εκφοβισμός και η οποιασδήποτε μορφής βία.
Στον δήμο μας δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσει  η δίχρονη δημόσια προσχολική αγωγή λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ έκλεισε ο 8ος παιδικός σταθμός στο Ελληνικό ως αποτέλεσμα της άνευ όρων παράδοσης στα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Λάτση. Ακόμα, πολλά σχολεία παραμένουν άβαφτα και ασυντήρητα. Η δημόσια εκπαίδευση πλήττεται σταθερά όλα τα χρόνια των μνημονίων και καταδικάζεται να εξαρτάται από λύσεις επαιτείας, χωρίς σταθερούς διορισμούς και ουσιαστική υποστήριξη.
Είμαστε ωστόσο εδώ, με πείσμα και αισιοδοξία ότι θα φτιάξουμε καλύτερες μέρες και θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας, ώστε να βρουν καλύτερους τρόπους από τους δικούς μας για έναν δικαιότερο, πιο φωτεινό κόσμο.
Οι διαφορές μας είναι ο πλούτος μας κι αυτό είναι πλέον πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται   με κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνιών και συγκρούσεων. Οι λύσεις που μας τιμούν είναι αυτές που μας περιλαμβάνουν εντέλει όλους με όρους αξιοπρέπειας.
Καμιά ρητορική μίσους ας μη βρει χώμα να ανθίσει. Καλή σχολική χρονιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.