Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου μεταβιβάστηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας στο Υπερταμείο που ελέγχεται απευθείας από τους "δανειστές". Ανάμεσά τους και ακίνητα του Υπουργείου που διεκδικούσαν οι καταπατητές κληρονόμοι του Νάστου και γλίτωσαν χάρη στον πολύχρονο αγώνα των δήμων. Αρκετά από αυτά είχαν παραχωρηθεί στους δήμους για χρήση.

Στο δήμο μας μπορεί αυτή η εξέλιξη να μην αφορά μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος, που επίσης περνά στο Υπερταμείο, πρόκειται όμως για 15 οικόπεδα έκτασης 53 στρ. περίπου. Βάση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας από τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου ανάμεσά τους είναι το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο (πρώην Carefour νυν Σκλαβενίτης), το Σπίτι της Γυμναστικής, παιδική χαρά, χώροι στάθμευσης και πρασίνου. Η παραχώρησή τους στο Υπερταμείο θέτει σε άμεση αμφισβήτηση την απρόσκοπτη συνέχιση της αξιοποίησής τους από το δήμο μας με πιθανές βαριές συνέπειες (απώλεια δημοτικών εσόδων, νέες δαπάνες που θα φορτωθούν στους δημότες κ.ά.).

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αποτελεί εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή, ένα βασικό συστατικό των οποίων είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αποδεικνύει ότι τα μνημόνια είναι εδώ μαζί με τους ευρωατλαντικούς επικυρίαρχους που τα επέβαλαν και θα είναι όσο δεν ανατρέπονται από το λαό μας. Για την εξέλιξη αυτή, όπως και για όλες τις βάρβαρες πολιτικές που μας καταδυναστεύουν, μεγάλη ευθύνη έχουν όλες οι δυνάμεις που με τον ένα ή άλλο τρόπο τις στηρίζουν.

Η παράταξή μας υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία και την πολιτιστική μας κληρονομιά από θέση αρχής, συνολικά και όχι επιλεκτικά. Έχουμε γνωριστεί στους κοινούς αγώνες, για την παραλία και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, για τα Ναστέικα και την προστασία του Υμηττού.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο δήμος μας μαζί με τους πολίτες, να συντονίσει τη δράση του και με τους άλλους φορείς που σχετίζονται με το πρόβλημα, με ανυποχώρητο αίτημα την άμεση ακύρωση της απόφασης και την παραχώρηση των ακινήτων στο δήμο μας.
Για να μην παραδοθεί ο δήμος μας στα διάφορα υπερταμεία, στους Λάτσηδες και στους λοιπούς "μεγαλοεπενδυτές" αλλά και στους πολιτικούς που τους υπηρετούν.

Ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας και ας υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την περιουσία του δήμου που είναι δική μας περιουσία.

15/10/2018

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.