Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

Αυτό κάνει ο Γιάννης Κωνσταντάτος, όπου με ανακοίνωση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ προσπαθεί να θολώσει τα νερά, όσον αφορά τις ευθύνες του για τη συμμετοχή της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΟΔΕΥΩ, στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.
Της οργάνωσης που παρέλασε φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και έχει βεβαρυμένο παρελθόν και παρόν με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και χουντικές αντιλήψεις ή πρακτικές.

Απέναντι στην κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε βάρος του όχι μόνο στα πλαίσια του δήμου μας αλλά και ευρύτερα, προσπαθεί να μας πει ότι όλοι ίδιοι είμαστε.
Επικαλείται ότι παλαιότερα, επί δημαρχίας Ι. Εφραιμίδη και Χρ. Κορτζίδη, στα πλαίσια εκδηλώσεων που είχαν γίνει στο Ελληνικό για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, είχαν πάρει μέρος έφεδροι καταδρομείς, συμμετέχοντας σε μια μορφή αναπαράστασης της ηρωικής αυτής μάχης.
Τι σχέση έχει όμως αυτό, με ό,τι συνέβη στις 28 Οκτωβρίου στις παρελάσεις του δήμου μας;

Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας για τη συμμετοχή εφέδρων καταδρομέων στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης - η απόφαση ήταν του Συλλόγου Κρητών χωρίς παρέμβαση του δήμου - σε καμία περίπτωση η συμμετοχή αυτή δεν είχε ή δεν προσέδιδε εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο στις εκδηλώσεις αυτές, oύτε εθνικιστικά συνθήματα ακούγονταν, ούτε οι έφεδροι καταδρομείς που συμμετείχαν, είχαν εκδηλώσει ρατσιστικές, ξενοφοβικές και χουντικές αντιλήψεις και δράση όπως η οργάνωση ΟΔΕΥΩ.

Όχι λοιπόν Γιάννη Κωνσταντάτε δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Η παράταξή μας και ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση είχε, έχει και θα έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, γενικότερα τον εκφασισμό της κοινωνίας.
Ποτέ δεν επιχειρήσαμε να ψαρέψουμε στα θολά νερά αυτών των λογικών και πρακτικών.
Υποστηρίζαμε πάντα τις απόψεις μας, ακόμη και αν φαίνονταν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει πολιτικό κόστος.

Εσείς όμως;

Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν κάτι τυχαίο, αλλά το επιστέγασμα μιας ξενοφοβικής και εθνικιστικής ρητορικής που εκδηλώνετε με κάθε ευκαιρία.
Αυτό κάνατε με αφορμή την παρουσία προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Αυτό κάνετε τους τελευταίους μήνες με αφορμή την όξυνση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Αυτό κάνατε σε πολύ πρόσφατο δημόσιο χαιρετισμό σας αναφερόμενος στον εξωτερικό και εσωτερικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε, θυμίζοντας άλλες εποχές.
Και όταν την επόμενη της 28ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε το ατόπημα σας, αντί άλλου, εσείς επιλέξατε να επιτεθείτε σε όσους σας έκαναν κριτική, κατηγορώντας τους ότι είναι εθνομηδενιστές, ότι είναι λάτρεις των Σκοπιανών, ότι δεν αγαπούν την Ελληνική σημαία, ότι αν μπορούσαν θα ύψωναν την ημισέληνο, ότι θα έκαναν το Ελληνικό ένα τεράστιο hot spot, ότι ονειρεύονται ένα νέο εμφύλιο πόλεμο.
Αθλιότητα χωρίς όρια, κατρακύλα χωρίς πάτο!
Και αυτό γιατί;
Για να ψαρεύετε ψήφους σε ένα ακροατήριο που μπορεί να δείχνει ανοχή ή και να ακούει ευχάριστα αυτή τη ρητορεία.
Για να εξοντώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Απέναντι σε όλο αυτό ο δημοκρατικός λαός της πόλης μας πρέπει να υψώσει ένα μέτωπο.
Να βάλει φραγμό.
Και όχι μόνο στον Γιάννη Κωνσταντάτο σε τοπικό επίπεδο.
Αλλά και γενικότερα.
Και όχι μόνο απέναντι στη Χρυσή Αυγή που φαίνεται ως η αιχμή του δόρατος, αλλά και απέναντι σε όσους χάριν των ιδιοτελών πολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων καλλιεργούν και επενδύουν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Πριν να είναι αργά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.