Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΠΑΛΗ


Σε κείμενο που ανάρτησε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο fb ο Γιάννης Τσαρπαλής αναφέρεται στο θέμα της 5μηνης αργίας που εφάρμοσε σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη.
Θα μπορούσαμε - όχι αδικαιολόγητα - να χρησιμοποιήσουμε πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς για όσα λέει, όμως προτιμούμε να το αποφύγουμε και να μείνουμε στην ουσία του θέματος η οποία είναι ότι πάνω από 5,5 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ και σχεδόν 4,5 χρόνια μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, έρχεται ο Γιάννης Τσαρπαλής ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμόζει σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη μια ποινή που αποφασίστηκε το Γενάρη του 2015 για ένα αδίκημα για το οποίο ο Χρήστος Κορτζίδης έχει εν τω μεταξύ αθωωθεί το 2018.
Αυτό από μόνο του είναι κάτι που ακούγεται παράδοξο και στα όρια της εμπάθειας. Αυτό ήταν το πρώτο που έπρεπε να σκεφτεί ο κ. Τσαρπαλής αλλά και ο κ. Κωνσταντάτος (δεν πιστεύουμε ότι ο πρώτος ενήργησε εν αγνοία του δεύτερου) προτού κάνουν οτιδήποτε, γιατί οι απλές αλήθειες είναι αυτές που πρέπει, κατά κανόνα να καθοδηγούν τις πράξεις μας.
Για να αρθεί κάθε αμφιβολία για την αλήθεια της παραπάνω εκτίμησής μας, παραθέτουμε τα εξής:
1. Είναι λάθος αυτό που ισχυρίζεται ο Γιάννης Τσαρπαλής, ότι ο Χρήστος Κορτζίδης αθωώθηκε στο ποινικό δικαστήριο λόγω έλλειψης δόλου.
Στη σελ.17 της αθωωτικής απόφασης του Α' Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων (2016/21-3-2018) αναφέρεται επί λέξη " Επομένως, δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και ως εκ τούτου, πρέπει ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί αθώος της πράξης για την οποία κατηγορείται."
Την απόφαση αυτή την έχει στα χέρια του ο Γιάννης Τσαρπαλής, του το επισημάναμε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να παραπληροφορεί. Ίσως κάποιο άλλο κείμενο να διαβάζει, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το λάθος του. Το αντίθετο.
2. Εφόσον ο Χρήστος Κορτζίδης έχει αθωωθεί, με την παραπάνω απόφαση του 2018, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, είναι λογικό να τιμωρηθεί τώρα με μια απόφαση του 2015 για το ίδιο αδίκημα; Η λογική αλλά και η νομολογία των δικαστηρίων λέει όχι.
Γι αυτό το λόγο ο Χρήστος Κορτζίδης έχει ήδη καταθέσει αίτηση στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ζητά την παρέμβασή του ώστε να μην εφαρμοστεί, αλλά να ακυρωθεί η ποινή.
3. Ισχυρίζεται ο Γιάννης Τσαρπαλής ότι η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ (16/7/2015), που απέρριψε την αίτηση του Χρήστου Κορτζίδη για την μη εφαρμογή της ποινής, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του για την ακύρωσή της, κοινοποιήθηκε στο Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος την απέκρυψε από το Δήμο (!) και μάλιστα έθεσε σε κίνδυνο τη νομιμότητα των συνεδριάσεων του ΔΣ με τη συμμετοχή του σε αυτές (!)
Πώς γνωρίζει ο Γιάννης Τσαρπαλής ότι αυτή η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Χρήστο Κορτζίδη; Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που ήταν διάδικος; Και αν είχε κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, δεν θα έπρεπε αυτή να την είχε κοινοποιήσει στο δήμο ζητώντας του να την θέσει σε εφαρμογή;
Το σενάριο του Γιάννη Τσαρπαλή δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά για τον απλό λόγο ότι είναι φανταστικό.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση αυτή δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στο Χρήστο Χρήστο Κορτζίδη. Αυτό μπορούμε να το βεβαιώσουμε απολύτως. Και μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Ο Χρήστος Κορτζίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξή της από δημοσιεύματα στον τύπο εκείνης της περιόδου, ορισμένα από τα οποία παραθέτουμε στο τέλος της ανακοίνωσής μας.
Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε ότι από όλα αυτά τα δημοσιεύματα, κανένα δεν έπεσε στην αντίληψη της διοίκησης του Δήμου. Πολύ περισσότερο που δυο από αυτά έγιναν στο vimaonline και στο silvercity, που είναι πασίγνωστο στην ευρύτερη περιοχή μας, η στενότατη σχέση (πιο στενή δεν γίνεται) που έχουν με τη διοίκηση του Δήμου!
Και τελικά για ποιο λόγο κατηγορεί τον Χρήστο Κορτζίδη, ο Γιάννης Τσαρπαλής; Γιατί δεν πήγε να αναζητήσει την απόφαση του ΣτΕ και να του την προσκομίσει στο γραφείο του; Όταν δεν είχε καμία υποχρέωση ούτε κανένα λόγο για να κάνει κάτι τέτοιο;
Τι απέκρυψε ο Χρήστος Κορτζίδης; Κάτι το οποίο ήταν γνωστό, από πλήθος δημοσιευμάτων εκείνη την περίοδο, ακόμη και στενότατων συνεργατών του Δημάρχου;
Και γιατί ο Γιάννης Τσαρπαλής που δείχνει τώρα ευαισθησία για τη νόμιμη λειτουργία του ΔΣ, δεν την έδειξε τον Ιούλιο του 2015, όταν εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ - που τώρα επικαλείται - και που είναι βέβαιο ότι από τότε την γνώριζε η διοίκηση του Δήμου; Γιατί έστω και τώρα δεν επεδίωξε την ορθή οδό της κοινοποίησης της εν λόγω απόφασης στο Δήμο;
Για να μην ρωτήσουμε γιατί δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής του Χρήστου Κορτζίδη για την ακύρωση της ποινής του, που μετά από πολλαπλές αναβολές εκδικάστηκε στις 31/10/19 και αναμένεται η απόφαση που πιστεύουμε ότι θα είναι θετική;
Συμπερασματικά, ο Γιάννης Τσαρπαλής και ο Γιάννης Κωνσταντάτος χειρίστηκαν επιεικώς λάθος το συγκεκριμένο θέμα. Από άγνοια, από εμπάθεια και από τα δύο μαζί;
Και δεν φτάνει το αρχικό λάθος! Παρά τις επισημάνσεις μας στο ΔΣ, όχι μόνο δεν ξανασκέφτηκαν πάνω σε αυτό, αλλά με την ανάρτηση του Γιάννη Τσαρπαλή το κάνουν ακόμη χειρότερο!
Μια ακόμη πράξη τους που προσβάλλει και υποβιβάζει τη δημόσια ζωή στο Δήμο μας και δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει έτσι.
Τα δημοσιεύματα :
https://www.vimaonline.gr/…/to-ste-epikurose-pedamini-argia…
http://www.silvercity.gr/…/210-argyrou…/13666-lasi-xts-rl-44
http://www.topontiki.gr/…/se-prosorini-argia-o-teos-dimarho…
https://www.protothema.gr/…/epikurothike-prosorini-argia-s…/
https://www.iefimerida.gr/…/akomi-5-mines-paysi-ston-dimarh…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.