Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ & Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ


Τι σκέφτηκαν να πουν οι άνθρωποι τώρα, που η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα!
Σκέφτηκαν να μας θυμίσουν πόσο σπουδαίος ειναι ο δήμαρχος, γιατί πριν 4 χρόνια είχε δώσει μόνος του αγώνα και καταφερε να μην γίνει το Ελληνικό ενα τεράστιο και μόνιμο hot spot 20 χιλ. μεταναστών, πράγμα το οποίο επεδίωκε ο Χρήστος Κορτζίδης με καθε τροπο για να ακυρώσει την επενδυση του Λάτση!!!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά που λένε είναι για γέλια, ότι τους κατατρέχει ακομη - αν και ειναι ηδη 5,5 χρόνια δημοτική αρχή - το σύνδρομο της αντιπολίτευσης στον Κορτζίδη και να μην απαντήσουμε καν, αν όλη αυτή η λογική και πρακτική τους δεν ήταν άκρως επικίνδυνη!

Όχι μόνο ή κυρίως γιατί ο ισχυρισμός τους είναι ενα χονδροειδέστατο ψέμα. Το οποίο βέβαια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να λένε και να ξαναλένε σε κάθε ευκαιρία, ενώ γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι, προφανώς ακολουθώντας το γνωστό δόγμα του Γκέμπελς "πες, πες, στο τέλος κάτι θα μεινει". Και το οποίο από μόνο του είναι ενα πρόβλημα, για την ποιότητα των ανθρώπων που κατέχουν ένα δημόσιο αξίωμα.

Αλλά κυρίως για το γεγονός ότι οι πολιτικές αντιλήψεις, φιλίες και δεσμεύσεις τους (είναι γνωστή η σχέση τους με τη ΝΔ και ακροδεξιά στελέχη της), η αλαζονεία και ο λαϊκισμός που τους διακρίνουν, έχουν ως αποτέλεσμα να μην θέλουν ή να μην μπορούν να δουν την ουσία της υπόθεσης.

Νομίζουμε οτι όποιος/α θέλει να τοποθετηθεί σήμερα στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τις προεκτάσεις του, πρέπει να απαντήσει σε δυο βασικά ζητήματα.

1ον Πόσο είμαστε διατεθειμένοι ως λαός και ως χώρα (κυβέρνηση) να συγκρουστούμε και να επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε στην πράξη τις επιλογές της ΕΕ στο συγκεκριμένο Θέμα; Ποιός αντικειμενικός και νηφάλιος άνθρωπος δεν βλέπει οτι η ΕΕ πέρα από τα γενικά λόγια συμπάθειας, αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως αγκιστρωμένο ψάρι, ως προτεκτοράτο στο οποίο μπορεί να αναθέσει το ρόλο της φυλακής και του αναχώματος των μεταναστών και προσφύγων;

2ον Πόσο είμαστε διατεθειμένοι ως λαός και ως χώρα (κυβέρνηση) να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε διεθνείς πολιτικές, που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που γεννούν τα μεγάλα προσφυγικά - μεταναστευτικά ρεύματα; Τους πολέμους, τις επεμβάσεις, την τρομοκρατία, την ληστρική εκμετάλλευση και φτώχεια;

Και όταν γνωρίζουμε οτι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, καθώς και οι μεγαλες δυνάμεις του κόσμου δεν έχουν καμία διάθεση να κινηθούν σε μια τετοια κατεύθυνση, τότε αναδεικνύεται ο ρόλος του λαού μας, των λαών γενικότερα, που σε περιόδους έντονων κρίσεων όπως φαίνεται ότι μπορεί να είναι η περίοδος που διανύουμε τώρα, έχουν τη δυνατότητα να σηκωθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Και όποιος/α πει ότι αυτά είναι ουτοπικά και δεν γίνονται, του/της λέμε ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη πού δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις.

Αν θέλουν ο Γιάννης Κωνσταντάτος και η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνάμεων τους, στο να φωτιστεί το πρόβλημα και η λύση του στο μυαλό των συμπολιτών/τισών μας, ας τοποθετηθούν σε αυτά τα ζητηματα, αντί να θεωρουν ότι είναι μία ευκαιρία για να πουν στο κόσμο πόσο καλός είναι ο δήμαρχος, πόσο κακός είναι ο Κορτζιδης και να εξαντλούν τις ευθύνες στον Ερτογάν και σε όσους αντιπαλεύουν τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.

Η αγάπη για την πατρίδα και η θέληση για την υπεράσπισή της χωρίς δισταγμό και με οποιοδήποτε κόστος, γίνεται μια μεγάλη θετική δύναμη, οταν δένεται με τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια που γεννούν οι ανταγωνισμοί τους για να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους, την εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών.

Αυτοί δεν είναι που σήμερα, μπροστά στα μάτια μας, διαλύουν πατρίδες, καταστρέφουν και κατακερματίζουν χώρες και ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους;

Με αυτούς και τους υποτακτικούς τους σε κάθε χώρα θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας ή ενάντια τους;


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.