Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;


Στα 6 σχεδόν χρόνια της θητείας της, η σημερινή δημοτική αρχή έκανε σημαντικές αυξήσεις (η τελευταία έγινε για το 2020) στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα τα τέλη κατοικίας αυξήθηκαν κατά 51% στο Ελληνικό και κατά 13% στην Αργυρούπολη. Τα τέλη των καταστημάτων (μέχρι 1000 τμ) κατά 42% και στις δύο κοινότητες.

Το επιχείρημα είναι - με ιδιαίτερη έμφαση την τελευταία φορά - η κάλυψη των αναγκών για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Αυτό όμως δεν το βλέπουμε.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι δεκάδες τα παράπονα σε αρκετές γειτονίες της Αργυρούπολης αλλά και του ελληνικού, από συμπολίτες μας.

Σχετικά με τα ογκώδη, κλαδιά κλπ έχει αυξηθεί αρκετά η παραμονή τους στα πεζοδρόμια, ενώ οι κάδοι σε αρκετές περιπτώσεις ξεχειλίζουν από τις σακούλες και σε συνδυασμό με το μη συχνό πλύσιμο τους, προκαλούν δυσοσμία και εστίες μολύνσεις, φαινόμενο το οποίο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο εν μέσω καλοκαιριού.

Μέσα σ όλα αυτά έρχεται και η αυθαίρετη και αιφνιδιαστική αύξηση της τιμής που χρεώνει ο ΕΔΣΝΑ τους δήμους, για την ταφή των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής (ο ΕΔΣΝΑ είναι ο σύνδεσμος των δήμων της Αττικής και της Περιφέρειας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα).

Με απόφαση του ΔΣ του στις 29/5/2020 η τιμή ανά τόνο για τα σύμμεικτα αυξήθηκε από 49 ευρώ σε 53,7. Η δε χρέωση για τα πράσινα από μηδενική που ήταν (ως κίνητρο προς τους δήμους για να τα μαζεύουν χωριστά και να τα πάνε στον ΕΔΣΝΑ για κομποστοποίηση) εκτινάχθηκε στα 27 ευρώ/ανά τόνο.

Οι αυξήσεις αυτές υπολογίζουμε ότι θα επιβαρύνουν το Δήμο μας με πάνω από 150 000 ευρώ το χρόνο και μέχρι τώρα δεν ακούσαμε τη δημοτική αρχή να λέει κουβέντα για αυτό.

Ταυτόχρονα, ενώ ο ΕΔΣΝΑ χαρατσώνει τους Δήμους, αυξάνει τα ήδη τεράστια ανταποδοτικά που δίνει στο Δήμο Φυλής από 39,47 εκ. ευρώ το χρόνο σε 42,87 εκ. προφανώς για να εξακολουθήσει να έχει τη συναίνεσή του στην εγκληματική συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Φυλή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής.

Ελπιδοφόρες όμως είναι οι κινητοποιήσεις των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, με μπροστάρη το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που δεν διεκδικούν μόνο το άμεσο κλείσιμό του αλλά και την αλλαγή συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απέναντι στις πρόδηλες προθέσεις, Περιφέρειας και κυβέρνησης, να συνεχίσουν το μοντέλο της συγκεντρωτικής διαχείρισης σε βάρος του περιβάλλοντος και της τσέπης των πολιτών, υπέρ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η παράταξή μας συστηματικά ασχολείται με το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα και προσπαθεί να αναδείξει όλες τις πτυχές του, τοπικές και γενικότερες, απέναντι σε μια δημοτική αρχή πού αρνείται να συζητήσει και να ασχοληθεί με την ουσία του!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.