Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ & Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!


Δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για δημόσια διαβούλευση η ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που απαιτείται για την έκδοση νέου ΠΔ (Προεδρικού Διατάγματος) για την προστασία του Υμηττού.

Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να μελετηθεί προσεκτικά, όμως ήδη δύο σημεία της αποτελούν αιτία σύγκρουσης για το Δήμο μας.

Η πρόταση για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου ΚΥΤ στα όρια Αργυρούπολης - Ηλιούπολης με την κατασκευή και της πλευράς των 400 kv και αυτή για τη δημιουργία στην ίδια περιοχή διαδημοτικού νεκροταφείου Ηλιούπολης - Άλιμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει απορρίψει κατηγορηματικά και τα δύο αυτά ενδεχόμενα, με πρόσφατη απόφαση που έλαβε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στις 17/6/20.

Με την ίδια απόφαση προτείνει την απομάκρυνση του ήδη υφιστάμενου ΚΥΤ των 150 kv, τη δενδροφύτευση του συνόλου του χώρου και τη δημιουργία σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Συνεπώς η θέση του ΔΣ είναι ξεκάθαρη!

Είναι επίσης δίκαιη!

Μοναδικός στόχος είναι η υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων!

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει όπως φαίνεται να κινηθεί σε απόλυτη αντίθεση με τα αιτήματά μας, οφείλουμε να οργανώσουμε άμεσα την αντίδρασή μας, σε όλα τα επίπεδα (νομικά και κινηματικά) μαζί με τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας.

Σε αυτό θα κριθούμε όλοι και όλες!

Οι κινητοποιήσεις πολιτών και Δήμων του 2002 - 2003, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη!

Στον αγώνα αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να ενώσουμε δυνάμεις, όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα.

Στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.