Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ



Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συναπαρτίζεται από φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας και συγκροτήθηκε στη βάση του δίκαιου αιτήματος για άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που εδώ και δεκαετίες δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής με βαρύτατες συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Δεν έχει όμως τοπικιστικό χαρακτήρα, αντίθετα τοποθετείται συνολικά για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με θέσεις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες και συνεχείς παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατοίκων όλης της Αττικής.

Στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζει ως προσχηματική τη σχετική διαβούλευση που κάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος (δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται τον Αύγουστο) ωστόσο καταθέτει τις προτάσεις του, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο σε ισχυρισμούς του τύπου ότι δεν υπήρξε αντίλογος στις συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές.

Η γενική εκτίμηση του είναι ότι το σχέδιο του νέου ΕΣΔΑ συνιστά ακραία συντηρητική στροφή σε σχέση το υφιστάμενο, η μη υλοποίηση των στόχων του οποίου δεν οφείλεται στο περιεχόμενό του, αλλά στην πολιτική διαχείρισή του από την προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση.

Η μη υλοποίηση των στόχων του υφιστάμενου ΕΣΔΑ αξιοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, όχι για να αναδείξει τα πραγματικά αίτια, αλλά για να πλήξει το περιεχόμενό του, καλλιεργώντας μια ακραία ρεβανσιστική πολιτική, εξόφθαλμα φιλική και εξυπηρετική στα εργολαβικά συμφέροντα, που λυμαίνονται τον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Ως βασικό επικοινωνιακό εργαλείο χρησιμοποιείται η υπόσχεση για ουσιαστικό περιορισμό της ταφής, με τέτοιο τρόπο μάλιστα, ώστε να γίνεται εύπεπτη η αποδοχή παρωχημένων και επικίνδυνων πρακτικών, όπως αυτές της καύσης.

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την δείτε στη διεύθυνση https://oxixytafilis.blogspot.com/2020/08/blog-post_20.html

✅ Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι από τα κορυφαία προβλήματα της αυτοδιοίκησης που αφορά άμεσα και το Δήμο μας.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν ασχολείται ουσιαστικά, με την προσοχή και τη συνέπεια που του αρμόζει.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα λάθη της σχετικά με τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο και με τη μεταφορά του υπάρχοντος σταθμού μεταφόρτωσης στο νεκροταφείο Αργυρούπολης, καθώς και η ολιγωρία της στη δημιουργία ξεχωριστών ρευμάτων αποκομιδής (οργανικά, πλαστικό,γυαλί, μέταλλο, χαρτί) με επαρκή εξοπλισμό και διασπορά μέσα στην πόλη.

Πάντως ο νέος ΕΣΔΑ αξίζει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθούν και οι πολίτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.