Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ σε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ


Ξανασυζητήθηκε το θέμα του ΚΥΤ και του νεκροταφείου στον Υμηττό, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/7, καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του Δήμου.
Η παράταξη μας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, επιπλέον της προετοιμασίας για προσφυγή στο ΣτΕ, τις οποίες η δημοτική αρχή φαίνεται να αποδέχεται γενικά αλλά δεν κάνει τίποτα για την υλοποίησή τους.
Επαναφέραμε την από 17/6 πρότασή μας για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα κάνει επαφές με τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία, ΑΔΜΗΕ). Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό εδώ και 1,5 μήνα, αλλα όπως είπε, έχει εν τω μεταξύ ο ίδιος μιλήσει με τον υπουργό περιβάλλοντος!
Επίσης προτείναμε την ανάγκη άμεσης συνάντησης - συζήτησης των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας με αυτές των όμορων Δήμων Αλίμου και Ηλιούπολης, ώστε να αξιοποιήσουμε τις υπαρκτές δυνατότητες σύγκλισης και κοινής αντίδρασης σε νέο ΚΥΤ και νεο νεκροταφείο στον Υμηττό. Ο κ. Κωνσταντάτος σε σχέση με αυτό είπε στην κυριολεξία άλλα αντί άλλων και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, ενώ ο κ. Τσαρπαλής έδειξε να συμμερίζεται την πρότασή μας.
Για την πρότασή μας, να κρεμάσει ο Δήμος πανό σε όλη την πόλη με σχετικά συνθήματα, μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθεί.
Το πλέον επικίνδυνο όμως που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι η πρόθεση του κ. Κωνσταντάτου για επέκταση του δημοτικού νεκροταφείου Αργυρούπολης, έως και διπλασιασμό του, εις βάρος του βουνού. Μια πρόταση που την επαναφέρει στο τραπέζι, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με τη γενική θέση του ΔΣ για προστασία του Υμηττού καθώς επίσης υπονομεύει τη θέση του ΔΣ για σύγχρονο διαδημοτικό νεκροταφείο μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.
Για μια ακόμη φορά διακρίνουμε μια προσπάθεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να «παίξει μπάλα» με όλους, χωρίς να συγκρουστεί με κανέναν στην ουσία, με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών της φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
Δεν μπορείς όμως με αυτό τον καιροσκοπικό τρόπο να κερδίσεις πραγματικά. Δεν μπορείς να έχεις "και τη πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο". Δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα πράγματα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.