Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΤΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 


Με ένα... υπέρκομψο απολογιστικό βίντεο και ζώντας μερικά λεπτά ανεμελιάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού Γιάννης Κωνσταντάτος, παρουσίασε τις δράσεις και τα έργα του Συνδέσμου.

Δυστυχώς δεν βρήκε ούτε λίγα δευτερόλεπτα για να αναφερθεί στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Υμηττό και το επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που επιδιώκει τη συγκάλυψη και «νομιμοποίηση» των κάθε είδους αυθαιρεσιών και παρανομιών στο βουνό μας.

Έχοντας συμπληρώσει ένα έτος στη διοίκηση του ΣΠΑΥ, ο «άριστος» Γ. Κωνσταντάτος, εκθείασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έλαβε η νέα διοίκηση, προέβαλε την αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και υποσχέθηκε ένα λαμπρό μέλλον για το βουνό, αγνοώντας επιδεικτικά τους κινδύνους της εκτεταμένης και αυθαίρετης δόμησης και των χρήσεων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τον Υμηττό.

Η παράταξη μας έχει εγκαίρως τοποθετηθεί για μια σειρά από ζητήματα και συντάχθηκε απόλυτα με τις θέσεις της «Διαδημοτικής Επιτροπής για την προστασία του Υμηττού» όσον αφορά την ΣΜΠΕ και το επικείμενο ΠΔ.

Μερικά από αυτά τα σημεία είναι:

  • H απαράδεκτη πρόταση για τη διατήρηση και επαύξηση του ΚΥΤ Αργυρούπολης Ηλιούπολης και τη δημιουργία νέου διαδημοτικού νεκροταφείου σε τμήμα του ίδιου χώρου.
  • H μείωση στην πραγματικότητα της Ζώνης Α και η μερική αλλαγή του χαρακτήρα της, όπου από απόλυτης γίνεται υψηλής προστασίας και προστίθεται σε ένα σημαντικό κομμάτι της η γεωργική χρήση.
  • Η αυθαίρετη δόμηση που ένα μέρος της το νομιμοποιεί με μια διαδικασία που δεν εξασφαλίζει τη μη περαιτέρω ανάπτυξή της, ένα άλλο μέρος της το αφήνει στην ουσία στο απυρόβλητο.
  • Η διατήρηση σειράς ασύμβατων χρήσεων στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.
  • Η νομιμοποίηση των υφιστάμενων νεκροταφείων χωρίς σαφή και ξεκάθαρη απαγόρευση οποιασδήποτε δυνατότητας επέκτασής τους.
  • Η αποδοχή όλων των υφιστάμενων σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ενώ είναι βέβαιο ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρόκειται να τηρηθεί ο μεταβατικός χρόνος 3ετούς λειτουργίας τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.