Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ;

 


Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρατηρήσαμε ότι το 2020 δαπανήθηκαν 0 ευρώ για αγορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ και για το 2021 προϋπολογίσθηκαν 0 ευρώ. Παρόλο που το θέσαμε στη συζήτηση, δεν δόθηκε κάποια απάντηση.

Βλέπουμε όμως πως για αλλά πράγματα, βρίσκονται χρήματα, ενώ για το κοινωνικό παντοπωλείο, όχι.

Μήπως δεν χρειάζονται;

Ξέρουμε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο στηρίζεται σε χορηγίες. Αυτό έγινε και με το "Χριστουγεννιάτικο πακέτο αγάπης" που μοίρασε ο Δήμος εν όψει των γιορτών.

Είναι όμως σωστό ή/και αρκετό αυτό;

Η βοήθεια σε τρόφιμα των οικονομικά ευπαθών συνανθρώπων μας, είναι μια υπηρεσία που πρέπει να παρέχεται από τις δομές του Δήμου και να στηρίζεται κυρίως σε ίδιους πόρους, για να έχει σταθερή και ποιοτική λειτουργία, που θα καλύπτει περισσότερα άτομα και με πληρέστερο καλάθι.

Στην περίπτωση του "Χριστουγεννιάτικου πακέτου αγάπης" ο Δήμος δέχτηκε χορηγίες από επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων σχετίζονται με το ξεπούλημα του Ελληνικού ή με την κατασκευή και λειτουργία του καζίνο, είτε από εισπρακτικές εταιρίες που έχουν συνδέσει αρνητικά το όνομά τους με πλειστηριασμούς, είσπραξη απαιτήσεων και διαταγές πληρωμής εκ μέρους των τραπεζών και ενάντια σε οικονομικά κατεστραμμένους συμπολίτες μας.

Πόσο ηθικό τελικά μπορεί να είναι, ένας δήμος να ευχαριστεί δημοσίως εταιρίες, που αρπάζουν την δημόσια περιουσία, σε συνεργασία με την κυβερνητική εξουσία, για ιδιωτική κερδοσκοπία ή κυνηγάνε ανθρώπους φτωχούς και καταχρεωμένους; Δηλαδή, απ’ την μια στηρίζουμε τους φτωχούς κι απ’ την άλλη ευχαριστούμε αυτούς που έχουν μερίδιο ευθύνης για την εξαθλίωση τους;

Μπορούν άραγε μερικά «Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αγάπης» να εξωραΐσουν την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Κι όμως αυτό φαίνεται πως επιχειρείται στο δήμο μας, απ’ την δημοτική αρχή.

Εν μέσω υγειονομικής, αλλά και οικονομικής κρίσης, είναι απαράδεχτο να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τους βαστάζους της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.