Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΕΣ στα ΑΕΙ: ΜΑΖΙΚΟ το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ *

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Εκφράστηκε, επίσης, η αντίθεση των φοιτητών στη θέσπιση νέου πειθαρχικού πλαισίου, τη μείωση των εισακτέων που θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ, αλλά και στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζήτησαν να ληφθούν -έστω και όψιμα- επιπρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων (μείωση των μαθητών ανά τάξη, διενέργεια τακτικών και μαζικών tests σε εκπαιδευτικούς-μαθητές κτλ).

Ανάλογες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

* Το κείμενο και η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο AlfaVita

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.