Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 


Μετά από ένα μήνα καραντίνας η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανοίγει (άγνωστο για πόσο καιρό) υπό το δόγμα της ατομικής ευθύνης με πληθωρικά τμήματα και ελάχιστη προστασία όσον αφορά την καθαριότητα- απολύμανση- διενέργεια μαζικών τεστ.

Οι υπόλοιπες βαθμίδες παραμένουν στον γύψο της τηλεκπαίδευσης που ήρθε για να μείνει ως «επιτυχημένη» μορφή εκπαίδευσης.

Οι αντοχές της εκπαίδευσης δοκιμάζονται τόσο από την πανδημία όσο και από το υπουργείο παιδείας που μέσα στην πρωτοφανή κρίση ανοίγει όλη τη βεντάλια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Μόνο αυτό το τελευταίο διάστημα της καραντίνας,

- Περιόρισε αιφνιδιαστικά τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και εφαρμόζει την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄Λυκείου.

- Θέσπισε επαγγελματικές σχολές έξω από τα ΕΠΑΛ άμεσα εξαρτημένων από τις πρόσκαιρες ανάγκες της αγοράς.

- Εφορμά με την αξιολόγηση συνοδευόμενη από το αφήγημα της αριστείας.

- Όχι μόνο κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και προωθεί καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

- Εξίσωσε τα πτυχία των κολλεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα σας καλούμε την Κυριακή 10/1 στις 6.30 μ.μ. σε διαδικτυακή (μέσω SKYPE) συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με σκοπό πρωτοβουλίες κοινής δράσης.

Στη συνάντηση θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθήτριες και μαθητές, φοιτητές και πανεπιστημιακούς και γονείς.

Ο σύνδεσμος της συνάντησης : https://join.skype.com/gyb7vT49Bge1

Ομάδα Παιδείας Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού - Αργυρούπολης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.