Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ;

 



Τους είπαμε ότι καλώς σκέφτηκαν να απεικονίσουν ήρωες του 1821 σε τοίχους της πόλης, αλλά έκαναν κακώς που επέλεξαν να το κάνουν αυτό με έναν άνθρωπο που συνδέεται ολοφάνερα με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Τους θυμίσαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν ένα τέτοιο ατόπημα και ότι, ανάμεσα σε άλλα, πριν 2,5 χρόνια είχαν φέρει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου την παραστρατιωτική, φιλοχουντική και φιλορατσιστική οργάνωση ΟΔΕΥΩ.

Και πως αντέδρασαν;

Μας είπαν ότι είμαστε εκφραστές των ακραίων αναρχικών στοιχείων, ότι ο καλλιτέχνης καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ότι η Ελλάδα που πολέμησαν και τίμησαν οι πρόγονοί μας δεν μας αξίζει, ότι είμαστε με τους τρομοκράτες και τους Εθνομηδενιστές και βεβαίως ότι δεν μπορούμε να προσβάλλουμε το λαό της πόλης που έδωσε 70% στο Δήμαρχο πάνω από όλα για το δημοκρατικό του ήθος.

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Προετοίμασαν το έδαφος λέγοντας ότι ο βανδαλισμός της απεικόνισης των ηρώων του 1821 είναι θέμα χρόνου και ότι αυτό θα είναι αποτέλεσμα της ρητορικής μίσους που εμείς καλλιεργούμε.

Και λίγο μετά ξεσπάθωσαν. Μόλις κάποιοι πήγαν και μουτζούρωσαν την απεικόνιση των ηρώων του 1821, πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα ασφαλώς, απευθύνθηκαν στα πατριωτικά αισθήματα του κόσμου, καταγγέλοντας τους λεγόμενους "δημοκράτες" της πόλης (τώρα ήταν πιο "προσεκτικοί", αφού όμως λίγο πριν όχι απλώς μας είχαν φωτογραφίσει, αλλά απολύτως κατονομάσει), εξομειώνοντας τους (μας) με Τούρκους και Αγαρηνούς αλλά και με Νενέκους.

Για να ακολουθήσουν, προς μεγάλη τους ικανοποίηση για την επιβράβευση των επιλογών τους, χιλιάδες Like και σχόλια, σε μεγάλο μέρος τους υβριστικά και απειλητικά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν;

Πως όταν κάποιος έχει διαφορετική άποψη και τολμάει να την πει και να ασκήσει κριτική στις επιλογές τους, αυτοί έχουν τη δύναμη να διαστρεβλώσουν την άποψή του, να συσκοτίσουν την ουσία της, να τον στοχοποιήσουν και να τον βάλουν απέναντι σε μια μερίδα του κόσμου, καλλιεργώντας ή τροφοδοτώντας ένα τυφλό φανατισμό.

Τι άλλο είναι αυτό από μια πάρα πολύ επικίνδυνη για τη δημοκρατία, λογική και πρακτική;

Λογική και πρακτική επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τελικά (αυτά πάνε μαζί) για το μέλλον του λαού και της χώρας μας.

Γιατί - και αυτό είναι το επίδικο τελικά σε αυτή την υπόθεση - τι συνιστά πραγματικό πατριωτισμό;

Μπορείς να είσαι πραγματικός πατριώτης και να τιμάς τους ήρωες σου και μάλιστα μιας λαμπρής επαναστατικής σελίδας της ιστορίας σου, μαζί με ανθρώπους που εμφορούνται από ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και νεοναζιστικές αντιλήψεις;

Αν δεν μπορείς να διαχωριστείς απολύτως από φορείς αυτών των αντιλήψεων (το νεαρό της ηλικίας δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης) και τους υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους, λες και δεν υπάρχουν άλλοι καλλιτέχνες graffiti για να κάνεις αυτό που σκέφτηκες, τότε αλήθεια τιμάς ή μήπως προσβάλλεις τους ήρωες του 1821;

Το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την περασμένη χρονιά, αναδείχτηκε περίτρανα ο αγώνας του λαού και της νεολαίας που οδήγησε στην καταδίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ένα βασικό συμπέρασμα όλης της πορείας και της ανάδειξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία, μα απολύτως καμία ανοχή σε αντιλήψεις ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και νεοναζιστικές.

Γιατί ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα και πρέπει παντού και πάντα να είμαστε απολύτως απέναντί του.

Τώρα μπορούμε να το ξεχνάμε αυτό και να λέμε "έλα μωρέ, δε βαριέσαι, το παιδί ζωγραφίζει ωραία";

Και είμαστε εμείς, που προσπαθούμε να αποτελούμε ένα κομμάτι του λαϊκού κινήματος και αναδεικνύουμε αυτό το ζήτημα, Εθνομηδενιστές και Νενέκοι;

Μήπως πρέπει κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής να αναζητήσετε αλλού τους Εθνομηδενιστές και Νενέκους;

Μήπως στο περιβάλλον του αστικού πολιτικού κόσμου της χώρας μας που "προσκυνάει" τους ισχυρούς "συμμάχους" μας, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την Γερμανία και την ΕΕ, που αντιμετωπίζουν ως κλωτσοσκούφι τη Ελλάδα και τα εθνικά της δίκαια ως λεπτομέρειες μπροστά στα δικά τους συμφέροντα;

Μήπως στο περιβάλλον όλων αυτών των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, που ξεπουλάνε στους "δανειστές" την πατρίδα μας, τον πλούτο της, την γη της, μαζί και την εθνική της κυριαρχία, νομοθετώντας αβλεπεί τις επιθυμίες τους;

Για όλους τους παραπάνω δεν λέτε κουβέντα.

ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να μας φιμώσετε.

Να ξέρετε ότι δεν θα μπορείτε για πολύ να ξεγελάτε τους πολλούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.