Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΕΤΙΚΑ με τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην ΠΕΡΙΟΧΗ του ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ

 


Στη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας έκανε μια πρόταση που έτυχε ευρύτατης αποδοχής.

Να πραγματοποιηθεί άμεσα, συνάντηση των δημοτικών παρατάξεων, της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων που γνωρίζουν καλά το θέμα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση/συζήτηση για τρία ζητήματα.

1. Την οριοθέτηση του ρέματος.

2. Τις εργασίες/παρεμβάσεις που έκανε εκεί, πέρσι τέτοιο καιρό ο Δήμος Γλυφάδας.

3. Το καθεστώς λειτουργίας και την προοπτική της εγκατάστασης που έκανε ο Δήμος μας για τη διαχείριση του πρασίνου, λίγο πιο κάτω από το γήπεδο των Σουρμένων.

Αμέσως μετά και αφού όλοι θα έχουμε την αναγκαία πληροφόρηση και όλα τα δεδομένα, να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει μια ολοκληρωμένη απόφαση για το θέμα.

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Εννοείται ότι κριτήριο όλων μας πρέπει να είναι πάγια, η υπεράσπιση των δίκαιων του Δήμου μας και των πολιτών του, ευρύτερα του δημόσιου συμφέροντος, ανεξάρτητα από το ποια παράταξη είναι κάθε φορά στη θέση της δημοτικής αρχής.

Πάντα με επιχειρήματα, νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα.

Αυτό είναι το καθήκον όλων μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως παράταξη, όπως κάνουμε πάντα.

Οφείλουμε επίσης να δώσουμε απάντηση σε μια αδικαιολόγητη και αήθη επίθεση που για μια ακόμη φορά κατά τη συνήθη πρακτική της, εξαπέλυσε η δημοτική αρχή σε βάρος της παράταξής μας και προσωπικά του επικεφαλής της.

Μας κατηγορούν ότι δήθεν δεν καταδικάσαμε την εισβολή που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες, αντιδήμαρχοι του Δήμου Γλυφάδας μαζί με τη δημοτική τους αστυνομία, στο χώρο του Δήμου μας όπου λειτουργεί η εγκατάσταση διαχείρισης του πρασίνου, επειδή δεν εγκρίναμε το σχετικό ψήφισμα που πρότεινε η δημοτική αρχή.

Η αλήθεια είναι διαφορετική: με απόλυτη σαφήνεια καταδικάσαμε την εν λόγω ενέργεια και η θέση μας αυτή είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά. Ταυτόχρονα διευκρινήσαμε ότι δεν εγκρινουμε το ψήφισμα γιατί είναι ανεπαρκές και περιορίζει το όλο θέμα στην καταγγελία της εν λόγω ενέργειας, γιαυτό και προτείναμε τη διαδικασία που περιγράφουμε παραπάνω.

Μας κατηγορούν επίσης ότι δεν τοποθετηθήκαμε δημόσια απέναντι στον Δήμαρχο Γλυφάδας για να υπερασπιστούμε το γήπεδο των Σουρμένων που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας του αειμνήστου Κώστα Κορτζίδη και είναι η έδρα του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων (ΑΣΣ) εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πριν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι έχουμε συμμαχήσει με τον Δήμαρχο Αλίμου σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας.

Υπονοούν τώρα ότι δεν στηρίζουμε τον ΑΣΣ, ενώ πριν λίγο καιρό έλεγαν πως όταν ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου μεροληπτούσαμε υπέρ του συλλόγου λόγω των στενών δεσμών που είχαμε με αυτόν.

Ότι νάναι δηλαδή, αρκεί για κάτι να μας κατηγορούν.

Το πόσα πολλά έχει κάνει η παράταξή μας για τη δημιουργία και συντήρηση των αθλητικών εγκαστάσεων στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και για την ολόπλευρη στήριξη του ΑΣΣ, είναι γνωστά σε όσους ξέρουν στοιχειωδώς την ιστορία της πόλης μας.

Μάλλον αυτοί που μας κατηγορούν πρέπει να απολογηθούν που συρρίκνωσαν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και στέρησαν ζωτικό χώρο από τον ΑΣΣ, καταργώντας το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου για να μεταφέρουν εκεί τις υπηρεσίες του Δήμου που ήταν στο πρώην Δημαρχείο του Ελληνικού.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους.

Ας καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποια ηθικά όρια στην άσκηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ας απαλλαγούν από την εμμονή τους να κατασκευάζουν συνεχώς κατηγορίες σε βάρος της παράταξής μας και του επικεφαλής της.

Ας σκεφτούν ότι απαιτείται σεβασμός του άλλου και κατ' αρχήν προσπάθεια συνεννόησης, μέσα και έξω από το Δήμο, για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα στη βάση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Διαφορετικά είναι αυτοί που σε τελευταία ανάλυση θα βλάπτουν το Δήμο μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.