Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του ΛΟΦΟΥ ΚΟΠΑΝΑ

 


Με πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, μια μεγάλη έκταση πέριξ των Θεάτρων Βράχων παραχωρείται σε ιδιώτες που εμφανίζονται ως κληρονόμοι των παλαιών ιδιοκτητών. 104 στρέμματα της Β΄ Ζώνης Υμηττού, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Θέατρο «Αννα Συνοδινού», τις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Εργάνης», το μισό γήπεδο του Υμηττού και το αναψυκτήριο «Άστρα», κινδυνεύουν να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, αν γίνει αμετάκλητη η απόφαση 4891/2020.

Η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από ιδιώτες ξεκινά το 2003 και 2005 όταν έγιναν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 η απόφαση πρώτου βαθμού δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και το Εφετείο αποφάσισε ότι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν στους διεκδικητές τους (η δικαστική αυτή απόφαση στηρίζεται σε τίτλους κτήσης της Οθωμανικής περιόδου).

Τοπική αυτοδιοίκηση, σωματεία, σύλλογοι, φορείς και κινήματα δίνουν τον αγώνα τους προκειμένου να αποτρέψουν να χαθεί μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική.

Η Συντονιστική Επιτροπής για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά δηλώνει με αυταπάρνηση: «Θα υπερασπιστούμε με αγώνα, ό,τι με αγώνα οι κάτοικοι του Βύρωνα κατέκτησαν πριν από 40 χρόνια».

Είμαστε στο πλευρό τους και ενώνουμε τις φωνές μας προκειμένου εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική́ ρύθμιση που οριστικά και αμετάκλητα θα αποδίδει τους χώρους αυτούς εκεί που δικαιωματικά ανήκουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.