Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ για την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


Σε παράσταση για έναν ρόλο, έχουν μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο, πρόεδρος και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Δεν λογαριάζουν πλέον κανέναν, αρκετά συχνά περιφρονούν πλήρως το θεσμό του συμβουλίου και καταπατούν κάθε δημοκρατική διαδικασία, φιμώνοντας όλη την αντιπολίτευση, σε κάθε θέμα που δεν συμφωνούν.

Η παράταξη μας κατέθεσε ψήφισμα, για τον νέο εκλογικό νόμο που έφερε στην βουλή ο υπουργός εσωτερικών Μ. Βορίδης, το οποίο, μεταξύ άλλων, καταδίκαζε ως αντιδημοκρατικό και οπισθοδρομικό τον νέο εκλογικό νόμο. Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. , Τσαρπαλής, δήλωσε πως το ψήφισμα αυτό, καθώς και άλλα 2 από Λαϊκή Συσπείρωση και Δημοκρατική Συν-Πόρευση, θα ψηφιζόντουσαν στο τέλος, όπου όλες οι παρατάξεις θα προσδιόριζαν την θέση τους. Φτάνοντας όμως στο τέλος του Δ.Σ., ο πρόεδρος δεν δέχτηκε να πάρουν θέση οι παρατάξεις, καθώς η δική του, όπως είπε, θα καταψήφιζε το ψήφισμα μας και συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη γνώμη γι’ αυτούς, θεωρείται ανούσια.

Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό του νέου εκλογικού νόμου, η παράταξη του Κωνσταντάτου, μέσω του Γ. Τσαρπαλή, επέδειξε απίστευτη αλαζονεία και πλήρη απαξίωση ολόκληρης της αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια, ό,τι δεν τους είναι αρεστό, δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί στο κορυφαίο θεσμοθετημένο όργανο του δήμου. Με ένα ξερό, εμείς συμφωνούμε με το νομοσχέδιο της ΝΔ, αρά δεν υπάρχει τίποτα να πούμε παραπάνω, έκλεισε την συνεδρίαση.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα, η απαράδεχτη αυτή συμπεριφορά τους, έχει ξεκινήσει απ’ την αρχή της 1ης θητείας τους, κάθε φορά όμως γίνεται ολοένα και πιο προκλητική. Δεν θα σιωπήσουμε όμως, όσο και να το προσπαθούν!

Παρακάτω ακολουθεί το ψήφισμα που καταθέσαμε στο Δ.Σ.:

«Ψήφισμα κατά του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση

Το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης εκφράζει την αντίθεση του στο νέο νομοσχέδιο Βορίδη, για τις εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες, που έχει κατατεθεί στη βουλή.

Το σχέδιο νόμου αυτό, είναι βαθιά αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό, αφού, σύμφωνα με τις βασικές αλλαγές που επιφέρει, παραχωρεί την διοίκηση ενός ΟΤΑ στον επιτυχόντα συνδυασμό, με ποσοστό μόλις 43%, δίνοντας του ταυτόχρονα, τα 3/5 των εδρών του δημοτικού/κοινοτικού συμβουλίου. Παράλληλα δημιουργεί νέα εμπόδια στην συμμετοχή/εκλογή παρατάξεων με μικρή εκλογική δύναμη, βάζοντας όριο εισόδου 3% και αυξάνει σημαντικά το κόστος των παράβολων για τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Συνολικά, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται σε βαθιά αντιδραστική κατεύθυνση, όπου με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα, αλλοιώνει την πραγματική βούληση της τοπικής κοινωνίας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με τις αξίες της ίδιας αστικής δημοκρατίας.

Το πισωγύρισμα αυτό δεν πρέπει να περάσει και καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να το πάρει όπως είναι, πίσω!»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.