Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ η ΛΕΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΟΧΙ η ΛΕΞΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

 


Λίγες μέρες πριν, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, ένα νομοσχέδιο με αρνητικές συνέπειες για το μέλλον, την προστασία και το δικαίωμα στην ελευθερία όλων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας (μητέρες και ανήλικα παιδιά).

Πλέον η επιμέλεια δίνεται ισόποσα και στους δυο γονείς ανεξάρτητα από το υπόβαθρο και την κακοποιητική συμπεριφορά του γονέα (ψυχολογική, λεκτική, σωματική βία). Αυτό σημαίνει ότι ένας κακοποιητικός γονέας (συνηθώς είναι ο πατέρας), ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ θα ασκεί την επιμέλεια στο παιδί και θα έρχεται σε επαφή με το θύμα του (κακοποιημένη σύζυγος) για όλα τα διαδικαστικά της καθημερινότητας του ανήλικου τέκνου.

Στην περίπτωση δε, που υπάρχουν ενδείξεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα, η επιμέλεια θα περάσει στο αντίθετο μέρος αφού πρώτα τελεσιδικήσει η απόφαση του δικαστηρίου, ένα διάστημα που θα διαρκέσει το λιγότερο 4-5 χρόνια. Δηλαδή για 5 χρόνια το ανήλικο παιδί και όλες οι μητέρες-θύματα (ας μην κρυβόμαστε η Ελλάδα βρίθει από περιπτώσεις έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που εκτοξεύτηκαν την περίοδο της καραντίνας) θα αναγκάζονται από το ΚΡΑΤΟΣ να έρχονται σε επαφή με τον κακοποιητή τους.

Γίνεται το πρώτο βήμα για το πισωγύρισμα σε μια εποχή ακραίου συντηρητισμού, αδιαφορώντας για όλες τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος και των αγώνων όλων των γυναικών για το δικαίωμα τους στο διαζύγιο και τον έλεγχο της ζωής τους.

Από την άλλη μεριά, ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου μετατρέπεται σε γονεοκεντρικό καθιστώντας την ασφάλεια και την ψυχολογική σταθερότητα του ανήλικου παιδιού έρμαιο των συμφερόντων των λόμπι των πλούσιων πατεράδων.

Και ενώ όλοι οι δήμοι της Αττικής απέρριψαν ομόφωνα το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, ο δήμαρχος Ελληνικού--Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος διαφοροποιήθηκε όντας ο μοναδικός που ευθυγραμμίστηκε με αυτή την αναχρονιστική και αντιδημοκρατική κυβερνητική πολιτική.

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ , όταν το θέμα της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας μεταφέρθηκε προς συζήτηση σε δεύτερο χρόνο, ο Γ. Κωνσταντάτος απευθύνθηκε προς την κα. Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, με επιθετικό ύφος, επί προσωπικού. Η απαράδεχτη αυτή συμπεριφορά του προς την κα Ανδρούτσου έφτασε σε τέτοιο σημείο…ώστε αναγκάστηκαν να του κλείσουν το μικρόφωνο.

Η αξία της οικογένειας στηρίζεται στην αγάπη, τον σεβασμό, την κατανόηση και την ατομική ελευθερία των μελών της, με όρους που είναι πάντα διαπραγματεύσιμοι. Καταδικάζουμε και θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα, στηρίζοντας τις γυναικείες διεκδικήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.