Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΥΠΕΡ της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

 


Τα σχέδια της κυβέρνησης για Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια, δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσφατα εξήγγειλε το τέλος του ΕΣΥ όπως το γνωρίζουμε με ένα «νέο ΕΣΥ», το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία του δημόσιου συστήματος με τον ιδιωτικό τομέα.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου αποκάλυψαν πρόσφατα ότι η διοίκηση του νοσοκομείου σχεδιάζει τη χρηματοδότησή του μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να προσελκυστούν επενδυτές από Ελβετία και αλλού!

Τα διδάγματα από την πανδημία δυστυχώς δεν έγιναν μάθημα στη νεοφιλελεύθερη σκέψη που συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της καταστροφής έναντι της ισχυροποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε τον αρνητισμό της διοίκησης του δήμου μας στο θέμα που η παράταξη μας έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου και δεν ήταν άλλο από την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ασκληπιείου.

Η απάντηση που λάβαμε δεν μας εκπλήσσει καθώς τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των ΣΔΙΤ διαλέγοντας για ακόμα μια φορά το δρόμο νεοφιλελεύθερων πολιτικών που όλοι ξέρουμε πού οδήγησαν.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης θα συνεχίσει να παλεύει για τη Δημόσια Υγεία και την προκοπή του λαού, για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα σταθεί βασικός πυλώνας των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.