Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ»

 


Σημαντική εξέλιξη για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τους εργαζόμενους και συνολικά την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί η απόφαση του έβδομου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία ακυρώνεται η ανάθεση του συνόλου των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου στον «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΥΔΗΜΟΣ».

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία:

Το Ελεγκτικό Συνέδριο μεταξύ άλλων, αποδεχόμενο τις αιτιάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., έκρινε ότι η εν λόγω Σύμβαση «δεν αποτελεί περίπτωση επιτρεπόμενης Προγραμματικής Σύμβασης», καθώς η «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.» δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο με ίδια μέσα αφού δεν διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό και κατ’ ανάγκη θα προβεί σε προσλήψεις χωρίς μάλιστα την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, και αυτή είναι η σημαντικότερη διαπίστωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι «δεν είναι δυνατή η εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, όταν αντικείμενο των προγραμματικών συμβάσεων είναι η άσκηση αρμοδιοτήτων νευραλγικών υπηρεσιών της τοπικής διακυβέρνησης, αναγόμενων σε μία από τις βασικές και πρωτεύουσες λειτουργίες αυτές, όπως είναι οι οικονομικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.».

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κομβικό ρόλο του οποίου ως όργανο προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου υποστηρίζει διαχρονικά, πιστεύοντας, ότι μόνο μέσω αυστηρού και ενδελεχούς ελέγχου, μπορούν να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος και στρέβλωσης των κανόνων, που διέπουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπερασπίζεται και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), προς όφελος όχι μόνο των ιδίων των υπαλλήλων των Δήμων αλλά και των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το κόστος της εκχώρησης των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών σε τρίτους.

Προτάσσει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών έναντι της πληρωμής «φουσκωμένων» λογαριασμών σε τρίτους, που λυμαίνονται τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Δημοτικές Υπηρεσίες δεν είναι πεδίο ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας οποιουδήποτε είδους. Είναι πεδίο προσφοράς στον Δημότη, προστασίας των Δημοτικών αγαθών και προάσπισης του Δημοσίου συμφέροντος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.