Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

 


Κάτοικοι της οδού Δραγατσανίου στην Αγία Παρασκευή, μας ειδοποίησαν και μας έστειλαν το βιντεάκι που δημοσιοποιούμε, ότι κόβονται δέντρα σε χώρο που βρίσκεται εντός της έκτασης που έχει παραχωρηθεί στον Λάτση (ανάμεσα στο Praktiker και το Δημοτικό πάρκο - πρώην 129 ΠΥ).

Εκτός από την ενημέρωση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και με τον δήμαρχο αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Μετά από διαμαρτυρίες τους καθώς και εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, προς το συνεργείο που έκοβε δέντρα, αυτό προσωρινά σταμάτησε.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους μας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κοπούν μεγάλα δέντρα που υπάρχουν εκεί, εδώ και πολλές δεκαετίες. Καθώς και τη διάθεσή τους να επαγρυπνούν για να εμποδίσουν κάτι τέτοιο.

Από την μεριά μας τους ενημερώσαμε για το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί συνολικά στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, που πλέον διαχειρίζεται - και "με την σφραγίδα" - η Lamda Development, σε συνεργασία με κυβερνήσεις που είναι πρόθυμες να ικανοποιήσουν κάθε απαίτησή της για να διευκολύνουν την περιβόητη επένδυση.

Όσον αφορά στο πράσινο, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένα τμήματα, από τις 6.200 στρ που είναι συνολικά η έκταση του ακινήτου που ξεπουλήθηκε, υπάρχει πλούσια, υψηλή και πυκνή βλάστηση. Αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε να το δει, χωρίς καν να μπει μέσα στο ακίνητο, απλά κινούμενος στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Ποσειδώνος, σε ορισμένα τμήματά τους. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο αυτού του πράσινου που έχει δασικό χαρακτήρα δεν προστεύεται. Στην ουσία βρίσκεται στο έλεος των επενδυτών και θα θυσιαστεί για να υψωθούν στη θέση του κτίρια. Μένει να δούμε τι νέα δέντρα θα φυτευθούν στο λεγόμενο πάρκο που θα κατασκευάσουν, το οποίο θα είναι "περίκλειστο" από υψηλά κτίρια και με ορισμένες τουλάχιστον χρήσεις ασύμβατες με πάρκο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.