Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Πολυπληθής αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκεφτήκαμε (05/09/2021) το χωριό Παππάδες στη Βόρεια Εύβοια. Μαζί μας ήταν και εκπρόσωποι των παρατάξεων Ανυπότακτη Αττική, Ασυμβίβαστο Ίλιο και Χαλάνδρι Ενάντια.

Χάρη στις προσφορές αλληλέγγυων φίλων μπορέσαμε και παραδόσαμε σχολικές τσάντες πλήρως εφοδιασμένες για όλους τους μαθητές του χωριού, βιβλία για τη βιβλιοθήκη του καθώς και πολλά είδη καθαρισμού που μας είχαν ζητήσει.

Οι εικόνες που αντικρύσαμε γύρω μας ήταν αποκαρδιωτικές για το έγκλημα που συντελέστηκε τον Αύγουστο.

Στο χωριό μας υποδέχτηκε ο Προέδρός του Γιώργος Αντώνιου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Παναγιώτη Αρβανίτη.

Μας ενημέρωσαν για τη μεγάλη καταστροφή που έπαθαν, καθώς κάηκαν οι καλλιέργειες τους και χάθηκαν οι πηγές των εισοδημάτων τους από τη ρητίνη και το μέλι πεύκου.


Όπως μας είπαν, οι κάτοικοι έσωσαν στην κυριολεξία μόνοι τους τα σπίτια του χωριού μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Βλέποντας τη φωτιά να τους έχει κυκλώσει και τα πυροσβεστικά να στέλνονται μακριά κάτω στην παραλία, αποφάσισαν να μη φύγουν αλλά να παλέψουν να την σβήσουν με ό,τι μέσο διέθεταν.

Από δω και πέρα αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για να προλάβουν πιθανές πλημμύρες λόγω των καμμένων. Και βέβαια να δοθούν λύσεις στο θέμα της απασχόλησης/εργασίας των κατοίκων του χωριού.

Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες αυτές, για να μη ζήσουν κι άλλες τραγικές καταστροφές και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή στο χωριό τους.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε πιο πάνω στο Δασικό Χωριό, που ήταν σημαντικός τουριστικός προορισμός και υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές. Εκεί συναντηθήκαμε με δασολόγο του Δασαρχείου Λίμνης και με τα εργαλεία που είχαμε φέρει υπό την καθοδήγησή του κλαδέψαμε και καθαρίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι στον χώρο.


Η αλληλέγγυα αυτή κίνηση μπορεί να στέφθηκε με επιτυχία, χρειάζονται όμως να γίνουν πολλά περισσότερα και σε εθελοντικό επίπεδο αλλά κυρίως σε κρατικό από την Πολιτεία. Η στήριξή μας στα αιτήματα των κατοίκων, για να ξανασταθούν στα πόδια τους, σίγουρη και δεδομένη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.