Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ*

 


Πέρσι είχε προσλάβει για τον καθαρισμό των σχολείων 37 συμβασιούχες πλήρους απασχόλησης και 9 μερικής. Φέτος προσέλαβε 25 πλήρους απασχόλησης και 25 μερικής.

Όχι μόνο δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης για τον καθαρισμό των σχολείων, όπως θα έπρεπε, αλλά επίσης χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει και με τις συμβασιούχες.

Την κύρια ευθύνη για αυτό την φέρει η κυβέρνηση. Η οποία δεν εγκρίνει την πρόσληψη από τους δήμους μόνιμου προσωπικού για αυτή την πάγια και διαρκή ανάγκη για την καλή λειτουργία των σχολείων. Αλλά επίσης μειώνει, όπως έκανε φέτος, την επιχορήγηση που δίνει στους δήμους για να προσλάβουν συμβασιούχες.

Ευθύνη όμως έχει και η δημοτική αρχή, όχι μόνο γιατί δεν αναδεικνύει το πρόβλημα, ενώ για άλλα είναι λαλίστατη. Αλλά και γιατί δεν αξιοποίησε τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση, να αυξήσει τις ώρες απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών, δηλαδή να προσλάβει πολλές περισσότερες πλήρους απασχόλησης, με την υποχρέωση να καλύψει από το ταμείο του δήμου το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας τους, πέραν της επιχορήγησης που δίνει η κυβέρνηση.

Το θέμα το έθεσε η παράταξή μας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την περασμένη Τετάρτη. Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ότι ο δήμος μας είναι φτωχός και δεν μπορεί να βάλει χρήματα από το ταμείο του για αυτή τη δουλειά. Η δε αντιδήμαρχος παιδείας είπε ότι η μόνη βελτίωση που μπορούν να κάνουν είναι σε 2 από τις 25 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης να αυξήσουν τις ώρες κατά 2 και 1 αντίστοιχα, πράγμα ελαχιστότατο με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες είναι μεγάλες και λόγω πανδημίας.

Κατά τα άλλα καθημερινά καμαρώνουν για το δήμο πρότυπο που όπως λένε έχουν κάνει ως διοίκηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.