Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 


Η συμπολίτισσα και καλή μας φίλη Μαρία Αποστόλου μαζί με τις «εκδόσεις άπαρσις», παρουσιάζουν την ποιητική της συλλογή ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 7 μμ στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η συγγραφέας λέει για το έργο της: «Η σκληρή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας σήμερα, οδήγησε το μολύβι μου στη θεραπευτική διεργασία της ποίησης. Ο θυμός, η απόγνωση, η οδύνη αλλά και η ανυπόκριτη αισιοδοξία για το μέλλον προκάλεσαν τη γέννηση, της δικής μου Ανυπότακτης Ιστορίας. Αυτή η πρώτη μου ποιητική απόπειρα θα ήθελα να βρεί μια θέση στην καρδιά σας και να συναντήσει τις δικές σας ανυπότακτες ιστορίες».

Η Μαρία Αποστόλου γεννήθηκε στο Βόλο και τελείωσε το Λύκειο Αλμυρού Μαγνησίας. Σπούδασε Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στα Πανεπιστήμια Université de Dijon και Université de Besancon (Γαλλία), όπου ολοκλήρωσε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις αντίστοιχες ειδικότητες. Διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ και ασχολήθηκε ενεργά με την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Συνοδεία (Accompagnement Multidimentionnel). Έχει συγγράψει Οδηγούς και Μεθοδολογίες για την Ειδική Αγωγή, την Επαγγελματική Αποκατάσταση και τη Σεξουαλική Αγωγή Αναπήρων Ατόμων. Παραμένει ενεργό μέλος κοινωνικών κινημάτων, δράσεων και δικτύων για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση, αποκλεισμένων ομάδων πληθυσμού.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.